Tgrt Haber
21 Nisan 2014 17:07

Hayat kurtaran direksiyona kadın eli değdi

Kadınların artık her meslek grubunda görüldüğü Diyarbakır'da, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 7 kadın ATT ve ambulans şoförü acil durumlarda can taşıyor.

Hayat kurtaran direksiyona kadın eli değdi
kadın her meslek, diyarbakır, att, ambulans şoförü,

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, daha önce sadece erkeklerin çalıştığı alanlarda kadınlar da görev almaya başladı. Bölgede zabıta, muhtar, temizlik işçisi, otobüs şoförlüğü gibi alanların yanı sıra  Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğünde 7 kadınambulans şoförü, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda hastaları hastaneye ulaştırmak için hizmet veriyor. Sağlık İl Müdürlüğünde yaklaşık 1 yıldır çalışan 7 kadın ambulans şoförü, direksiyona olan hakimiyetleri ve ustalıklarıyla görenlerin takdirini topluyor. Kadın ambulans şoförleri, gece gündüz demeden çalışarak zamanında hastanelere ulaştırdıkları hastaların hayatlarının kurtulmasına vesile oluyor. Ambulans şoförlüğü yapan kadınlar, kimi zaman ambulansın zincir takma, akü takviyesi ve lastik değişimi gibi tamir gerektiren işlerini de yapıyor.  
Diyarbakır'da 12 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve ambulans şoförü Sibel Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece nöbetinde Acil Komuta Merkezi'nden gelen vakaya 90 saniyede çıkış yaparak hastaya ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Diyarbakır'da 4 yıldır görevli olduğunu, 1 yıldır da ambulans şoförü olarak çalıştığını belirten Tekin, "Erkek ambulans şoförleri kadınların bu işi yapamayacağını söylüyordu. Bu mesleği sonradan öğrendiklerini kendilerine anlatarak 'biz de öğreniriz' diyorduk. Kadın olarak her işi başardığımız gibi bu işi de başarırız dedik ve başardık" dedi. İl Ambulans Servisinden gelen yazıya göre eğitime tabi tutulduklarını anlatan Tekin, eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladıklarını, kentte 7 kadının ambulans şoförü olarak çalıştığını bildirdi.
Ambulans şoförlüğü yaparken zorluklarla karşılaşmadığını, daha önce araç sürme deneyiminin bulunduğunu anlatan Tekin, "En çok hasta yakınlarının tepki vermelerinden korkuyordum. O insanlar hastalarının bir an önce hastaneye yetiştirilmesini istedikleri için kadınların bu konuda yetersiz olacağını düşünerek, tepki vermesinden korkuyordum. Ancak tebrik edenlerin hasta yakınları olduğunu gördüm. Bu da bizi bu işi yapmamız için daha çok motive etti" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...