Tgrt Haber
05 Aralık 2018 14:44

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ekonomi politikalarında sıkı duruşa devam edilecek

2. Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı’na ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, “Kur risklerinin yönetilmesi ele alındı” denildi. .

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ekonomi politikalarında sıkı duruşa devam edilecek
finans

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nin ikinci toplantısı, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak başkanlığında 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili Bakan Yardımcısı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Bankalar Birliği başkanları ile Borsa İstanbul Genel Müdürü katıldı.

Bakanlık açıklamasında "Para ve mali politikalarda sıkı duruşa devam edilecek" başlığı ön plana çıktı. 

İşte açıklamanın tam metni:

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nin ikinci toplantısı, Sayın Bakanımız Berat ALBAYRAK başkanlığında 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili Bakan Yardımcısı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Bankalar Birliği başkanları ile Borsa İstanbul Genel Müdürü katılmıştır. 
Toplantıda, 
-Küresel finansal piyasalardaki gelişmeler ile bunların ülkemiz finansal ve reel sektörüne etkileri ve bu çerçevede alınmakta olan tedbirler,  
-Ekonomik dengelenme sürecinin özellikle işgücü piyasasına etkisi ve bu kapsamda istihdama yönelik tedbirler, 
-Reel sektör firmalarının finansmana erişimi ve kur risklerinin yönetilmesi, 
-Yurt içi türev piyasaların geliştirilmesi ve derinleştirilmesi, 
-Yeni Ekonomi Programı’nda ilan edilen ülkemiz finansal mimarisinin yenilenmesi, 
-Bankaların sermaye ve likidite yeterlilikleri başta olmak üzere mali bünye değerlendirme çalışmaları,  
-Politika yapım sürecinin desteklenmesi amacıyla finansal verilerin kalitesinin artırılması, 
-İhracatı destekleyici teşvik mekanizmaları 
konularında üye kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar ayrıntılı bir şekilde ele alınmış, uygulanabilecek ilave tedbirler ve düzenleme önerileri değerlendirilmiştir. 
 Özellikle, para ve maliye politikalarındaki sıkı duruşa devam edileceği ve Yeni Ekonomi Programı (YEP) eylemlerinin bu çerçevede gerçekleştirileceği vurgulanmıştır. 
 Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...