Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 08:29

HDP ve CHP korucu zammına karşı çıktı

Meclis'ten geçen ‘Torba Teklif’ ile korucuların maaşı 2 bin 822 TL'ye çıkarıldı. CHP ile PKK'nın uzantısı HDP, zammın reddi için ittifak yaptı.

HDP ve CHP korucu zammına karşı çıktı
HDP,CHP,meclis,korucu,zam

Terörle mücadelede dağlarda bekçilik yapan köy korucularına yapılan zam, HDP’li ve CHP’li vekilleri rahatsız etti.

Yeni düzenleme ile birlikte asgari ücretin de altında maaş alan köy korucularının maaşları net olarak 2 bin 822 TL’ye çıkarıldı. Ancak köy korucularının maaşlarına yapılan zam kararına CHP ve HDP’li vekiller Meclis’te karşı çıktı.

DESTİCİ: HDP TAMAM DA CHP NİÇİN RAHATSIZ OLUYOR!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de köy korucularının asgari ücretin altında maaş almamaları konusundaki teklifin HDP ve CHP tarafından reddedilmesine tepki göstererek “Bu, HDP’yi rahatsız eder. Çünkü HDP ve PKK bir dönem direkt olarak köy korucularını hedef aldı, onların ailelerine saldırdı ve şehit etti. HPD bundan rahatsız olur, çünkü PKK’nın partisi ama bundan CHP niçin rahatsız oluyor? Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum ve vatandaşımızın bunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...