Tgrt Haber
12 Ocak 2022 10:28

Son dakika! HDP'li milletvekil Semra Güzel ile ilgili yeni gelişme: Fezleke meclise ulaştı

Son dakika haberi: Terörist Volkan Bora ile fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi meclise ulaştı.

Son dakika! HDP'li milletvekil Semra Güzel ile ilgili yeni gelişme: Fezleke meclise ulaştı
hdp,semra güzel,volkan bora,dokunulmazlık,fezleke

Son dakika haberi: HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi meclise ulaştı. Güzel hakkındaki dokunulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildi. HDP'li vekilin fezlekesinin 20 Ocak'ta komisyonda ele alınacağı öğrenildi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel’in fezlekesi de gündeme geldi. Erdoğan'ın kurmaylarına, “Bu işi hızlıca çözün, bir an önce bitirin. Ne gerekiyorsa yapın” talimatı verdiği öğrenildi.  AK Parti kurmayları, Komisyonun toplanmasının ardından Semra Güzel ile ilgili aynı kapsamdaki dosyaların birleştirilerek ele alınacağını ifade ederek, “Hangi dosyaların alınacağı Komisyon Başkanının takdirinde ama bunu öne alacağız. Komisyon, kamuoyunun baskısını dikkate alır” değerlendirmesini yaptı.

ARKADAŞI DEĞİL SÖZLÜSÜ

HDP'li vekil Semra Güzel'in sözlüsü olarak tanıttığı terörist Volkan Bora'nın 2015- 2016 yıllarında Adıyaman'da PKK’nın düzenlediği saldırılara katıldığı ortaya çıktı. Hava bombardımanı ile etkisiz hâle getirilen Volkan Bora'nın da aralarında olduğu 8 teröristin, 20 Temmuz 2015'te Adıyaman'da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın şehit edilip, 2 askerin de yaralandığı, 24 Haziran 2016'da Boğazözü köyü kırsalında Jandarma Er Mücahit Şimşek'in şehit edildiği ve 9 Eylül 2016'da Bahçe mezrasında güvenlik korucusu Yusuf Sönmez’in şehit edildiği saldırıların failleri oldukları ortaya çıktı. Bu arada Adalet Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezlekeyle ilgili prosedürü tamamladı. Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle düzenlenen fezleke, Cumhurbaşkanlığının onayının ardından meclise ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...