Tgrt Haber
15 Ocak 2022 07:04

HDP’li Güzel’in dosyası kabarık: PKK’nın gözdesi

Meclis’e gelen fezlekede HDP’li Güzel’in “PKK için ‘gelecek vadettiği’ gerekçesiyle milletvekili olmasının önerildiği, KCK’nın da adaylığına bir dakikada onay verdiği belirtildi.

HDP’li Güzel’in dosyası kabarık: PKK’nın gözdesi
semra güzel,HDP,PKK,terörist,meclis

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye gönderilen fezlekede, bütün kirli ilişkileri ortaya döküldü. PKK için "gelecek vadettiği" gerekçesiyle Güzel'in milletvekili olması önerilmiş. Teklif KCK’nın sözde milletvekili aday belirleme komisyonunda bir dakikada onay almış. Dağda teröristle sarmaş dolaş fotoğrafları deşifre olan Semra Güzel'in öldürülen hainle ilişkisi uzun süre devam etmiş. Teröristin not defterinden Güzel'le birlikte 5 kişinin telefon numarası ve mektuplar çıkmış. Ermeni asıllı birisi tarafından da Güzel’e şiirler ve mektuplar yazılmış. Terör vekili, bir örgüt üyesi ile 89 kere görüşmüş.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM’ye gönderilen fezlekede, Güzel’in PKK terör örgütü ile ilişkisi belgeleri ile ortaya konuldu. Dosyada, Güzel’in milletvekili adaylığının KCK heyeti tarafından bir dakikada onaylandığı bilgisine yer verildi. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda 20 Ocak Perşembe günü görüşülecek Güzel’le ilgili iki ayrı dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyalar komisyon üyesi milletvekillerinin incelemesine açıldı. Edinilen bilgilere göre, komisyondaki dosyalardan ilkinde Diyarbakır’da yürütülen bir terör soruşturmasına ilişkin bilgileri kapsıyor. 2017 yılında başlatılan soruşturma kapsamında gizli tanık ifadeleri bulunuyor. Gizli tanığın, Güzel’in örgüt içinde ‘gelecek vadettiği’ gerekçesiyle, milletvekili adaylığına önerildiğini söylediği, bu nedenle sözde KCK aday tespit komisyonunun toplantısında Güzel’in milletvekilliği adaylığına bir dakikada karar verildiği bilgisi yer aldı.

TERÖRİSTİN GÜNLÜĞÜNDEN ÇIKTI

Meclis’te gelen ikinci dokunulmazlık dosyasında ise Güzel’in Nisan 2017’de Adıyaman kırsalında öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora ile ilişkisine ilişkin bilgiler bulunuyor. Dosyada, öldürülmesinden sonra terörist Bora’ya ait günlük benzeri bir not defterinin ele geçirildiği, defterde gün gün yapılan harcamalardan, eylemlere kadar birçok bilginin bulunduğu, aynı zamanda beş kişinin telefon numarasının yer aldığı belirtildi. Bu telefon numaralarından birinin HDP’li Güzel’e ait olduğunun tespit edildiği, kayıtların incelemesinden sonra terörist Bora’nın telefonundan Güzel’le birlikte çektirdikleri çok sayıda fotoğrafın bulunduğu bilgisine yer verildi. Dosyada 30’dan fazla fotoğrafın bulunduğu, bunların büyük bölümünün terörist Bora ile birlikte çektirildiği, bir bölümünün de Güzel’in dağda örgüt kıyafetleri içinde tek başına çektirdiği fotoğraflardan oluştuğu kaydedildi.

BİR TERÖRİSTLE 89 GÖRÜŞME

Meclis’teki dosyada ayrıca Güzel’le terörist Volkan Bora arasındaki yazışmalar ve mektupların yanı sıra, Ermeni asıllı birisi tarafından da Güzel’e yazılan şiirler ve mektuplara da yer verildi. Dosyaya göre, Güzel’le Bora arasındaki ilişki uzun süre devam etmiş. Güzel’in hangi tarihlerde yurt dışına çıktığı, kimlerle görüşmeler yaptığına dair kayıtların da bulunduğu dokunulmazlık dosyasında, Güzel’in sadece bir örgüt üyesini 89 defa aradığına dikkat çekildi. Terörist Volkan Bora’nın öldürülmesinden sonra ele geçirilen ilaçların barkod numaralarının takip edilmesi ile hangi aile hekimliğinden yazıldığının tespit edildiği, bu aile hekimliğinde 10 sağlık personelinin bulunduğu, birinin ihraç edildiği, diğerleri ile ilgili bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...