Tgrt Haber
07 Kasım 2016 13:29

HDP'li vekil Nihat Akdoğan Hakkari'de gözaltına alındı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP'lilere yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan'ın, yakalandığını açıkladı.

HDP'li vekil Nihat Akdoğan Hakkari'de gözaltına alındı
HDP, Nihat Akdoğan,gözaltı,

HDP'lilere yönelik terör soruşturmasıyla ilgili önemli bir gelişme daha daha yaşandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin, firari durumdaki 3 milletvekilinden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın Hakkari girişinde polisler tarafından yakalandığını, firari milletvekili sayısının ikiye düştüğünü bildirdi.

"ORTADA SİYASETEN OLAN HERHANGİ BİR ŞEY YOKTUR"

HDP'li bazı milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu, anayasaya uygundur. Hatta yapılan değişiklikle ortaya konulan anayasanın emrinin gereğidir. İlgili mahkemeler bunları yapmıştır. Ne karar verirler, siyasetin, bizim bileceğimiz, karışacağımız bir iş değil. Ortada siyaseten olan herhangi bir şey yoktur. Yakalanma süreci de, tutuklanma süreci ve bundan sonraki süreç de bütünüyle, yüzde 100 hukuki bir süreçtir. Dolayısıyla bu hukuki süreçlere herkesin saygı göstermesini temenni ederiz."

Terör soruşturması kapsamında 10 HDP'li veril tutuklanmıştı. Sırrı Süreya Önder'in de aralarında bulunduğu 6 vekil ise serbest bırakılmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...