Tgrt Haber
07 Kasım 2016 07:35

HDP'li vekillerin kaldıkları cezaevlerinde rahatları yerinde

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yerleştirildiği cezaevlerinde, spor salonu da var psikolog da. Üstelik günlük gazete dağıtımı yapılıyor ve alışveriş imkânı tanınıyor

HDP'li vekillerin kaldıkları cezaevlerinde rahatları yerinde
selahaddin demirtaş, figen yüksekdağ, kandıra, edirne cezaevi, f tipi

Tutuklanan HDP milletvekillerinin konuldukları cezaevleri yüksek güvenlikleri ve sosyal imkanları ile dikkat çekiyor. Yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar ile süresine bakılmaksızın, suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya bu örgütün faaliyeti çerçevesinde  insanlığa karşı suç işleyenler, kasten adam öldürenler, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapanlar, devletin güvenliğine karşı suç işleyenler, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı faaliyette bulunmaktan mahkum olanlar tutuluyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaldığı Edirne F Tipi Cezaevi, 50 bin metrekarelik açık alan ve 30 bin m²lik kapalı alana yapılmış bir cezaevi. 103 adet 3 kişilik oda ve 61 adet tek kişilik odalardan meydana geliyor. Toplam kapasitesi 368 kişi. Cezaevinde, spor sahasından çok amaçlı salona, 8 iş atölyesinden, diğer ihtiyaçlara kadar detaylar dikkat çekiyor. Cezaevinde günlük ulusal gazetelerin dağıtımı yapılırken, süreli ve süresiz yayınlar da incelenerek kabul ediliyor. Sosyal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra, tutuklu ve hükümlülerin her hafta belirlenen gün ve saatte 10 dakika telefonla görüşme imkanı var. Hükümlü ve tutuklular, boş zamanlarını, tek kişilik odaların üzerinde geniş kapasiteli ve çok kullanımlı iş atölyelerinde kilimden çiniye, resimden bakıra kadar faaliyetlerle değerlendirebiliyor. Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinin fiziki güvenlik tedbirlerinin artırılması kapsamında 3 X-Ray cihazı ile metale duyarlı kapı detektörü alımı yapılacak. Gerekli ihalenin geçtiğimiz günlerde yapıldığı belirtildi. Diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın tutulduğu Kandıra’daki Kocaeli F Tipi Cezaevi de, Edirne’dekiyle benzer nitelikte. Spor sahalarından iş atölyelerine kadar farklı imkânların sunulduğu cezaeviyle ilgili tanıtım bilgisinde, tutuklu ve hükümlülerin haftalık 300 TL karşılığı alışveriş imkanının bulunduğu ve bu miktarın tutuklunun hesabından kesildiği belirtiliyor. Günlük gazetelerin olduğu bu cezaevinde psikologdan sosyal hizmet uzmanına kadar çok sayıda görevli bulunuyor. 

HDP'li vekillerin kaldıkları cezaevlerinde rahatları yerinde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...