Tgrt Haber
06 Mart 2017 13:43

'Hem dış engelleri hem iç engelleri aşa aşa geldik'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, "Varsın birileri dışarlara dayanmaya çalışsın, Almanya, Avrupa engel çıkartmaya çalışsın. Bugüne kadar AK Parti hep bir engelli koşusu yaptı. Engelleri aşa aşa geldik." dedi.

'Hem dış engelleri hem iç engelleri aşa aşa geldik'
Almanya, Sorgun,

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Varsın birileri dışarlara dayanmaya çalışsın, Almanya, Avrupa engel çıkartmaya çalışsın. Biz o engelleri aşarız. Bugüne kadar AK Parti hep bir engelli koşusu yaptı. Engelleri aşa aşa geldik. Hem dış engelleri hem iç engelleri aşa aşa geldik." dedi.

Sorgun, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, tarihi bir dönemecin arifesinde bu toplantıyı yaptıklarını belirterek, halk oylamasının gerçekleşeceği 16 Nisan'a 40 gün kaldığını hatırlattı.

Toplantıya katılanları "Halk oylamasını sonuca götürecek ekip" olarak nitelendiren Sorgun, "Tabiri caizse, bir basket maçında topu potaya atacak olanlar sizlersiniz. Tarımda sonuç alma günü, hasat zamanı görevlileri, sorumluları burası." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın il ziyaretlerine, bakanların, genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, kadınların, gençlerin çalışmalarına işaret eden Sorgun, "Onların bütün bu emeklerini neticeye dönüştürecek olan sizlersiniz." ifadesini kullandı.

Seçimin sandıkta kazanılacağını vurgulayan Sorgun, çalışarak, gayret ederek kazanılmayacak hiçbir seçimin bulunmadığını, tek rakiplerinin "rehavet" olduğunu kaydetti.

Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, itham etmeden çalışacaklarını anlatan Sorgun, Başbakan Binali Yıldırım'ın kullandığı "Hısımlarımızı çoğaltarak, hasımları azaltarak" deyimine atıfta bulundu.

Sorgun şöyle devam etti:

"Varsın birileri dışarlara dayanmaya çalışsın, Almanya, Avrupa engel çıkartmaya çalışsın. Biz o engelleri aşarız. Bugüne kadar tabiri caizse AK Parti hep bir engelli koşusu yaptı. Engelleri aşa aşa geldik. Hem dış engelleri hem iç engelleri aşa aşa geldik. Biz bunlara alışkınız. Birçok vesayet odaklarının koyduğu engelleri aşa aşa geldik. Yeter ki milletimizin duası ve desteğini kaybetmeyelim. Biz ondan korkarız. Başkalarının çıkaracağı engellerden korkmayız."

"Eyvah şunu da yapsaydık keşke' yok"

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ilan ettiği seçim takviminin ıskalanmadan takip edilmesi gerektiğini bildiren Sorgun, Seçim Sonuç Alım Sistemi'yle ilgili hazırlıkların yapılmasının önemine değindi.

Sandık görevlileri, müşahitler, okul kat sorumluları görevlendirmesinde çok iyi bir noktaya ulaştıklarını vurgulayan Sorgun, "Bu süreçte hiçbir şeyi eksik bırakmayalım. 'Eyvah şunu da yapsaydık keşke' yok arkadaşlar. Cumhurbaşkanımız sesi kısılıncaya kadar meydanlarda. Başbakanımız, bir gün doğuda bir gün batıda, bir gün güneyde bir gün kuzeyde. Eğer bizim bir ihmalimizle, sizlerin ihmaliyle o çalışmalar heba olursa, bunun altından biz kalkamayız. Bunun hesabını milletimize veremeyiz. O yüzden sizlerin görevleri çok kritik, çok hassas. Harman günü bütün emeklerin heba edilmemesi sizlerin gayretine, dikkatine, özenine bağlı." değerlendirmesini yaptı.

"Hayır" diyenlerin söyleyecekleri bütün sözleri söylediklerini ifade eden Sorgun, "Artık bundan sonra söz sırası bizde." dedi.

Sorgun, anayasa değişikliğinin güzel bir şekilde anlatılması sonucu, gün gün, illerden, ilçelerden, meydanlardan, salonlardan iyi neticeler geldiğini aktardı.

18 yaşında seçilme hakkı getiren değişikliğe yönelik soruları, Fatih Sultan Mehmet'i örnek göstererek cevapladıklarını anlatan Sorgun, "Kendisini meclis kürsüsüne kilitleyenin yaşı kaç olursa olsun hiç önemli değil ki... Ama ne gençlerimiz var. Çağrı yapılınca meydanlarda şehit olan gençlerimiz, 15 Temmuz'da vatan, millet, memleket deyince şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Seçim materyallerinin basım aşamasında bulunduğunu aktaran Sorgun, örneklerin toplantıda sunulacağını bildirdi.

Katılımcılardan seçim materyallerinin yerini bulmasını isteyen Sorgun, "Bir tanesi bile zayi olmasın. Teşkilatlarımızın merdiven altlarında kalmasın. Hedefini bulsun. Yetmiyorsa devamını isteyin, siz kendiniz birebirini basın ve hedefini bulsun." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...