Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2021 11:09

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Bu 'Mahallenin devamı' var

Rize'nin Ardeşen ilçesinde açılan yeni yola rağmen mahalle sakinlerinin eski yolu kullanmaya devam etmesi üzerine yola asılan 'Mahallenin devamı' tabelası görenleri güldürüyor.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Bu 'Mahallenin devamı' var
Rize,Mahalle,Tabela

Tek şeritli yol nedeniyle sürekli sorun yaşanan Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Çiftekavak mahallesinde alternatif bir yol yapıldı. Yeni yola rağmen vatandaşlar yine eski yoldan gitmeye devam edince yolun sıkışmasından rahatsız olan mahalleli bu kez farklı bir yol aramaya başladı. Çözümü ortaya yeni bir yöntem ile yolu göstermekte bulduklarını dile getiren mahallenin muhtarı Varol Akay böylelikle oraya ‘Mahallenin devamı’ yazılı tabelanın çıktığını ifade etti.

"SIKINTIYI ÇÖZMEK İÇİN TABELA ASMAYA KARAR VERDİK"

Görenlerin dikkatini çeken tabela hakkında konuşan mahalle muhtarı Varol Akay yeni yol yapılınca vatandaşların sürekli yanlış yol girdiğini ve bu sıkışıklığı gidermek için bir de tabela asma ihtiyacı duyduklarını dile getirdi. Akay "Burası daha önceden tek şeritti. Sonradan buraya yeni bir yol açtık. Vatandaş hep eski yoldan gidiyordu. Eski yolda birikim oluyordu, sıkıntı yaşıyorduk. Bu sıkıntıyı çözmek için buraya bir tabela asmaya karar verdik. Tabelayı astıktan sonra rahatladık biraz. Komşular devamlı beni arıyorlardı, büyük sıkıntılar yaşadım. Gelen giden arabalar birikip yoğunluk oluyordu çok. Ne yapacağız diye çare aradık sonucunda bu tabelayı asmaya karar verdik” dedi.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Bu 'Mahallenin devamı' var
(Sürekli trafik olan yola alternatif bir yol yapıldı)

"BU ZAMANA KADAR BİR KAZAYA SEBEP OLMADI"

Tabelanın asılmasının ardından vatandaşlarında yolun da rahatladığını dile getiren Akay “Tabelayı astıktan sonra vatandaş da rahatladı. Arada ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz ama eskisi gibi büyük sıkıntılar olmuyor. Bu zamana kadar bir kazaya sebep olmadı. Yeni yol 800 metre daha çıkıyor yol eski yol artık müstakil bir yol oldu. 50-100 mesafede. Vatandaşlar teşekkür etti" ifadelerini kulandı

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Bu 'Mahallenin devamı' var
(Tabela görenleri şaşırtıyor)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...