Tgrt Haber
17 Ekim 2021 12:51

Hindistan'da sel felaketi: 18 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'ın güneyindeki şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketi meydana geldi. Ülkede 18 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'da sel felaketi: 18 kişi hayatını kaybetti
hindistan,sel

Hindistan'ın güneyinde bulunan Kerala eyaletinde dün gün boyu süren şiddetli yağışlar nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Press Trust of India (PTI) ajansının haberine göre, eyalette etkili olan şiddetli yağışların ardından ani sel ve toprak kaymaları meydana geldi.

Yetkililere göre, yağışlar sonucu yaşanan felakette en az 18 kişi hayatını kaybetti. Ulusal Afet Müdahale Gücü ve Hint Ordusu, daha fazla kayıp olmasından endişe edilen Kottayam ve Idukki'deki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Hindistan'da sel felaketi: 18 kişi hayatını kaybetti

Yağışların azaldığını, yardım ve kurtarma operasyonlarının devam ettiğini bildiren yetkililer, ölü sayısının da artmasından endişe ediyor.

İçişleri Bakanı Amit Shah, hükümetin Kerala'daki durumu takip ettiğini ve mümkün olan tüm desteğin sağlanacağını söyledi.

Kerala'da 2018'de şiddetli yağışlar nedeniyle 223 kişi ölmüş, yüz binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...