Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2014 17:54

Hız sınırında yeni düzenleme, işte ilk açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Altıntaş, şehir içi ana yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığını belirtti.

Hız sınırında yeni düzenleme, işte ilk açıklama
Şehir içi hız sınırı, hız sınırı 90 kilometreye çıkarıldı, emniyet, trafik uygulama, denetleme, altıntaş, trafik yönetmeliğinde, genel müdürlük, denetleme

Yerleşim yerleri içindeki ana yollarda hız sınırı 90 kilometreye çıkarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, Resmi Gazete'de gün içerisinde yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, yerleşim yeri içindeki ana yollarda hız sınırının arttırılmasıyla alakalı ayrıntıları açıkladı. Altyapısı makul olmayan ara yollarda hız sınırının 50 kilometre olarak korunduğunu ifade eden Altıntaş, "Yerleşim yeri içerisinden önceki bölünmüş devlet ve il yolları, belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu, taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından lazım gelen tedbirlerin alındığı ana yollarda UKOME ve il trafik komisyonlarının 20 kilometre olan hız limitini arttırma yetkisi 32 kilometreye çıkarıldı" diye belirtti. Büyükşehirlerdeki ana yollarda şu anda trafik hızının 50 kilometre olduğunu hatırlatan Altıntaş, "Otomobiller için ise 50 artı 20 kilometreydi. Şayet bu sınır trafiğin akışını bozuyordu. Diğer ülkelerde yaptığımız araştırmalarda lazım gelen tedbirlerin alındığı ana yollarda trafik hızının artırılabildiğini gördük. Bu sebepten ötürü bir faaliyet yaptık ve hız sınırı her bir vasıta için 50 kilometre artı 32 kilometre daha artırılabilir hükmünü koyduk" diye açıkladı.
UKOME VE İL TRAFİK KOMİSYONLARI BELİRLEYECEK
Polisin hız müeyyidesi yazarken sürücüye yüzde 10 oranında bir opsiyon da tanıdığını anımsatan Altıntaş, bu opsiyonla beraber şehir içi ana yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığını belirtti. Altıntaş, "Başkent Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerimizde sürücülerimiz 70 hız sınırını ihlal ediyordu. Biz bunu uygun bir seviyeye çıkarttık. Denetimlerimizi gönül rahatlığıyla yapacağız" diye belirtti. Amaçlarının şehir içinde kalan ana yollarda trafik akıcılığını sağlamak olduğunu vurgulayan Altıntaş, "Hız sınırı her vasıta için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araça değişik hız sınırı da getirilebilir. Buna illerdeki UKOME ve trafik komisyonları karar verecek" diye belirtti. Hızı arttırma yetkisinin UKOME ve trafik komisyonlarında bulunduğunu ifade eden Altıntaş, bu kurulların makul gördüğü yollarda hız sınırını bu günden bu yana 90'a çıkarma yetkisine sahip olduklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...