Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2021 08:38

Hızlı aşılama için tek doz Biontech önerisi

Aşı tedarikinde yaşanan sorunu aşmak için enfeksiyon hastalıkları uzmanı Profesör Doktor İsmail Balık’tan dikkat çeken bir öneri geldi.. Balık, Biontech aşısının koruyuculuk özelliğine vurgu yaparak ilk etapta bunun tek doz olarak daha fazla kişiye uygulanabileceğini söyledi..

Hızlı aşılama için tek doz Biontech önerisi
aşı,,sağlık,,koronavirüs,,kovid 19,,covid 19,,biontech,

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor İsmail Balık, hızlı aşı bağışıklığının sağlanması için öncelikle tek doz Biontech aşısının yapılabileceğini öne sürdü. 

Hızlı aşılama için tek doz Biontech önerisi

"DAHA ÇOK AŞILAMA İÇİN TEK DOZ YAPILABİLİR"

Daha fazla kişiyi aşılmak için İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerde ikinci doz uygulaması ötelenmeye başlandığını belirten Balık, “Biontech aşısında tek doz yapıldıktan 10 gün sonra belli ölçülerde korunma başladığı ve hatta bulaştırıcılığı da engellediği görüldü” dedi.

Balık, Biontech aşısının ilk etapta tek doz olarak yapılabileceğini söyledi. Ancak aşı bollaştıktan sonra mutlaka ikinci dozun da uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

KESİN BAĞIŞIKLIK İÇİN İKİNCİ DOZ ŞART

Diğer aşılarda ikinci dozu ötelemek şu an için mümkün olmadığını vurgulayan Balık, “İnaktif aşı Sinovac'ta birinci dozdan sonra çok az etkinlik gelişiyor. Çünkü SinoVac için etkinlik ve koruyuculuk ikinci dozdan yaklaşık 15 gün sonra oluyor. Çok az etkinlikteki aşıda virüs mutasyona uğrayabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...