Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2016 19:45

Hopa karıştı, polis müdahale etti

Artvin'in Hopa İlçesi'nde, cinsel istismar suçlarına yönelik düzenlemeyi protesto eden bir grup polise saldırdı. Çıkan olaylarda 1'i polis 3 kişi yaralandı.

Hopa karıştı, polis müdahale etti
hopa, polis, müdahale, hopa olay,

Hopa Belediye Parkı'nda saat 15.00'te toplanan ve aralarında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı grup, pankart açıp, sloganlar atmaya başladı.

Grubun çevresini saran Çevik Kuvvet ekipleri, Artvin Valiliği’nce 18 Kasım tarihi itibariyle bir ay süreyle eylem yasağı getirildiğini hatırlatarak dağılmaları yönünde uyardı.

POLİSİN MÜDAHALESİ GELDİ

Polisler, eylemi sürdüren grubun elinden megafonu zorla alınca grup ile polis arasında arbede yaşandı. Grup daha sonra yürüyüşe geçmek isteyince polis bu kez de biber gazı ve copla müdahale etti.

Olaylarda taşkınlık çıkartan grup polise saldırmaya kalkınca ortalık bir anda karıştı. Polisin müdahalesi ile kaçışan grup bir süre sonra Hopa Meydanı’nda yeniden toplandı.

Müdahalede bulunan polis bazı kişileri gözaltına aldı. Çıkan olaylarda 1'i polis 3 kişi yaralandı. Hopa'da gergin bekleyiş sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...