Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:09

Hrant Dink davasında gerekçeli karar açıklandı

Son dakika...Hrant Dink cinayetiyle ilgili mart ayında karara bağlanan kamu görevlileriyle ilgili davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Hrant Dink davasında gerekçeli karar açıklandı
hırant dink,fetö

Son dakika haberi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 6'sı tutuklu, 13'ü firari 76 sanığın yargılandığı davayla ilgili gerekçeli kararını açıkladı.

300 sayfayı bulan gerekçeli kararda cinayet öncesi, Dink'in Bakırköy’deki konutu ve sahibi olduğu beyaz adam yayıncılık etrafında yapılan keşfe yer verildi.

Sanıkların birbirleriyle olan bağlantılarına dikkat çekildi. Hem cep telefonu hem de ankesör görüşmeleri HTS kayıtlarıyla ortaya konuldu. Cinayetin planlı ve örgütlük bir şekilde işlendiği vurgulandı.

Mart ayında açıklanan kararda, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile gazeteciler Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlı'nın da aralarında olduğu firari 13 sanığın dosyası ayrılmıştı. Dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Gülen ve 10 firari sanığın kaçak sayılmalarına ve mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...