Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2021 12:16

Hrant Dink davasında karar açıklandı

Hrant Dink cinayeti davasında dosyası ayrılan Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün de aralarında olduğu 13 firari sanığın yargılanmasına devam edildi.

Hrant Dink davasında karar açıklandı
Hrant Dink,Dava,FETÖ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 14 yıl önce öldürülmesine ilişkin 6’sı tutuklu 13’ü firari 76 sanığın yargılandığı dava 26 Mart 2021 tarihinde karara bağlanmıştı.

TALEBİN REDDİNİ İSTEDİ

Mahkeme kararında firari 13 sanığın dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. Ayrılan dosya üzerinden yürütülen yargılamaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.Söz verilen sanık avukatları cumhuriyet savcısının geçtiğimiz celse sanıkların kaçaklıklarına hükmedilmesi ve mal varlıklarına el koyma kararı verilmesi talebinin reddini istedi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

Sanık avukatlarının beyanlarının ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti firari sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını ve iade talepnamesi düzenlendiğini aktardı. Mahkeme sanıkların ikametgah adreslerine gazete ilanıyla duyuru yapılmasına, 15 gün içinde gelmemeleri halinde ise kaçaklıklarına karar verilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca sanıkların gelmemeleri durumunda mal varlıklarına ve banka hesaplarına da el konulacağını kararında açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...