Tgrt Haber
08 Haziran 2021 12:42

Hrant Dink davasında savcıdan yeni talep

Hrant Dink cinayeti davasında savcılık, dosyası ayrılan Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün de aralarında olduğu 13 sanık hakkında kaçak sayılma ile mallarına tedbir konulmasını talep etti.

Hrant Dink davasında savcıdan yeni talep
Hrant Dink,Hrant Dink cinayeti davası,Fetullah Gülen,Zekeriya Öz

14 yıl önce Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açılan davada 6’sı tutuklu 13’ü firari 76 sanığın yargılandığı dava geçtiğimiz günlerde karara bağlanmıştı. Mahkeme kararında firari 13 sanığın dosyalarına ayrılmasına karar verildi. Karara bağlanan dava sonrası savcılıktan yeni bir talep geldi.  

MAL VARLIKLARIN EL KONULMASINI TALEP ETTİ

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı 13 sanığın CMK 257/1 maddesinde belirtilen “Haklarındaki soruşturmanın veya kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt içinde saklanan veya yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından kendisine ulaşılamayan kişiye kaçak denir” ibaresiyle tanımlanan kaçak tanımına uyduğunu belirtti. Savcı sanıkların kaçaklıklarına hükmedilmesine ve mal varlıklarına el koyma kararı verilmesini talep etti.

YAKALAMA EMRİ DEVAM EDİYOR

Ara kararını açıklayan mahkeme, savcının talebine karşı sanık avukatlarının beyanlarının alınmasının zorunlu olduğunu aktardı. Bu nedenle mahkeme heyeti bu celse görülen duruşma zaptının sanık avukatlarına gönderilmesine ve sanık avukatlarının önümüzdeki celse beyanda bulunmasına karar verdi. Firariler hakkında yakalama emrinin devamına ve infazlarının beklenmesine de hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...