Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Nisan 2014 17:05

Hudut Devriye Timi'ne Suriye tarafından ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin Hudut Karakol sorumluluk sahasında görev yapan Hudut Devriye Timine Suriye tarafından 8-10 el ateş açıldığını bildirdi.

Hudut Devriye Timi'ne Suriye tarafından ateş açıldı
Genelkurmay Başkanlığı, hudut devriye timi, suriye, ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden günlük faaliyetlere yönelik yapılan açıklamada, dün Türkiye–Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı Kilis'te bulunan Afrin Hudut Karakol sorumluluk sahasında 1 Jeep ve 1 pikabın 1'inci Hat Yolu'na yaklaştığının tespit edildiği belirtildi. Bu gelişme üzerine bölgeye Hudut Devriye Timi'nin (HDT) sevk edildiği ve HDT'yi gören sivil araçların Duruca köyü istikametine kaçtığı ifade edilerek, şu bilgiler verildi:
"Müteakiben, HDT tarafından yapılan kontrolde, sınır tel engelinde kesilmeler olduğu tespit edilmiş ve tel engelin onarımı yapılırken, Suriye tarafından 3-4 kişilik bir grup HDT üzerine 8-10 el ateş açmıştır. Açılan ateşe hudut unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve şahıslar bölgeden kaçarak uzaklaşmıştır. Bilahare yapılan kontrolde, bölgeye intikal eden Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracın sağ ön çamurluğuna bir merminin isabet ettiği tespit edilmiştir."
Dün ayrıca, yine Türkiye–Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca'da bulunan Yeşilce Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen boru hattının tespit edildiği de kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...