Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 14:40

Hukukçular isyan etti: Eda Nur Kaplan şımarıklıktan canına kıymadı

Kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu iki kişiden birinin delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılması 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükledi. Hukukçular “Tecavüzün resim ya da videosu gibi delilleri olmaz. Eda Nur şımarık bir kız çocuğu olarak canı sıkılıp intihar etmedi” dedi.

Hukukçular isyan etti: Eda Nur Kaplan şımarıklıktan canına kıymadı
Eda Nur Kaplan

Ankara’da kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu Mehmet A.’nı serbest bırakılmasının ardından hayatına son veren 18 yaşındaki Edan Nur Kaplan’ın ölümünün yankıları devam ediyor. TGRT Haber’in Bilmedikleriniz Programına konuşan Av. Devrim Nur Kayabalı, şüphelilerden Mehmet A.’nın serbest bırakılmasının bir nedeninin delil yetersizliği olduğunu söyleyerek “Bir kişi tecavüze uğrarken bunu videoya ya da telefona çekmesi mümkün değil. Bunun için ilgili merciler doku organ örnekleri alınır, gerekli adli tıp ihtisas kurumlarına, kimya ihtisas laboratuvarlarına gönderilir. Ona göre delil yaratılır. Eda Nur şımarık bir kız çocuğu olarak canı sıkılıp intihar etmedi” dedi.

Hukukçular isyan etti: Eda Nur Kaplan şımarıklıktan canına kıymadı

İNSAN PSİKOLOJİSİNİN KALDIRMASI ZOR

Olayı ağırlığına oranla kişinin adli kontrolle serbest kalmasının insanın psikolojisinin kaldırmasının zor olduğunu belirten Kayabalı, “Doğal olarak çocuk kendini çözümsüz hissediyor. Anne babaya da anlatamıyor. Herhangi bir kurumdan destek görüp görmeyeceği belli değil. Son yıllarda toplumun psikolojisi çok bozuldu. Kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarından soruşturmakla yükümlü mercilerin uygulamaları çok önemli. Çünkü bu uygulamalardaki yetersizlikler, şüphelilerin serbest kalması kötü niyetli insanları cesaretlendiriyor” diye konuştu. Aileleri uyaran Kayabalı, “18 yaş altındaki çocuklarda olumlu ya da olumsuz anormal hareketler varsa dikkatli olsunlar, gözlemlesinler. Çocuğun anlattıklarını anlamaya çalışsınlar” diye ekledi.

Hukukçular isyan etti: Eda Nur Kaplan şımarıklıktan canına kıymadı

NE OLMUŞTU?

Ankara’da Eda Nur Kaplan (18) annesine gönderdiği 'Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar' mesajının ardından hayatına son vermişti. Sitede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde yerdeki Eda Nur'un hayatını kaybettiği belirlendi. Eda Nur'un cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kaplan'ın intihardan önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdüğü 2 kişi hakkında polise suç duyurusunda bulunmuş ancak şüphelilerden Mehmet A. yakalanıp serbest bırakılmıştı, Yusuf. G.'nin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

ANNESİNE MESAJ GÖNDERMİŞTİ: KIZINI ÇOK HARCADILAR

Eda Nur'un intihardan önce annesine cep telefonuyla mesaj attığı ortaya çıktı. Eda Nur mesajında, "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına bir gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer'i, ablamı, Aleyna'yı Almanya'yı çok seviyorum. Unutmayın beni. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize. Ben yapamadım ama siz güzel günler için yaşayın" ifadesini kullandı.

Hukukçular isyan etti: Eda Nur Kaplan şımarıklıktan canına kıymadı

İNTİHARDAN BİR GÜN ÖNCE... 

Babasını küçük yaşta kaybeden, yetiştirme yurdunda büyüyen Eda Nur'un intihardan bir gün önce polise gitmişti. Ablası ve kendisiyle birlikte alkol alan iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını ileri sürüp şikayetçi olmuştu. Sağlık kontrolüne götürülen Eda Nur'un kontrolünde cinsel saldırıya uğradığına yönelik herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...