Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 11:55

Hukukçulardan uyarı! Kaloriferi yakmayan evinden olur!

Yüksek faturalar nedeniyle kaloriferleri açmayan ya da kısıkta açan komşulara dava yolu açıldı. Hukukçular, kaloriferleri açmayan komşuların bir gerekçe göstermediği takdirde evlerinin satışı yapılabileceği uyarısında bulundu.

Hukukçulardan uyarı! Kaloriferi yakmayan evinden olur!
Kalorifer,Dava

Kış kapıya dayandı, hava sıcaklıkları düşüyor. Haliyle kaloriferler yakılmaya başlandı. Havalar soğusa da devir ekonomi devri. Bu yüzden vatandaşlar kaloriferleri ya kısık bir şekilde açıyor ya da hiç açmıyor. Bu da binaların ısınmamasına ve kaloriferi açan komşulara daha fazla fatura gelmesine sebep oluyor. Peki komşunuz kaloriferi açmıyorsa ya da kısıkta açıyorsa yasa buna ne diyor? TGRT Haber’de Yasemin Bozkurt ve Erol Köse ile Bilmedikleriniz Programına katılan avukat Cüneyd Altıparmak, konuya ilişkin merak edilenleri cevapladı.

YA MERKEZİ SİSTEM YA DA EVİN SATIŞI GEREKİR

Kalorifer ile ilgili sorunların kombili sistemlerde meydana geldiğini belirten Altıparmak, “Kat mülkiyeti kanunu var. Bu kanuna göre komşuların birbirine katlanması gerekir. Bu sınırlar aşıldığında bu kanun devreye girer. Diğeri ise Hıfzısıhha Kanununa göre 15 derecenin altına düştüğünde kaloriferlerin çalıştırılması zorunludur. Sulh Hukuk Mahkemesi, komşunun kaloriferleri çalıştırması yönünde karar verebilir. Komşu bu karara uymazsa yaptırım uygulanır. İki ihtimal ortaya çıkar. Ya ısıtmayla ilgili merkezi sisteme geçilir ya da kişi kat maliki olmaktan çıkarılabilir. Dairenin satılmasına karar verilebilir” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...