Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2019 10:33

Hükümetten idam cezası tartışmalarıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül gündemdeki idam cezası tartışmalarıyla ilgili " Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa sayın Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir." açıklamasında bulundu.

Hükümetten idam cezası tartışmalarıyla ilgili açıklama
abdülhamit gül,idam cezası,cumhurbaşkanı erdoğan,idam,türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Emine Bulut cinayeti sonrası "Gönlüm idamdan yana" sözleri hatırlatılarak kendisine yöneltilen soruya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Bu, parlamentonun vereceği bir karardır" cevabını verdi.

İdam cezasının getirilmesi için anayasa değişikliği gerektiğini söyleyen Bakan Gül açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Kadına yönelik şidet ve cinayet gerçekten insanlık dışı. Bu tür hadiseleri görmek insanın insanlığından utandığı bir tablo. Bu konuda hem idari hem yargı mercileri böyle kişilerin hak ettiği cezayı vermektedir. Sayın cumhurbaşkanın bu konuda tutumu açıktır. Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa sayın Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir." 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...