Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Temmuz 2016 20:49

Hulusi Akar 10 gün önce oradaymış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet üssü'nü darbe girişiminden 10 gün önce ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Hulusi Akar 10 gün önce oradaymış
hulusi akar, darbeciler,

15 Temmuz’daki darbe girişimine katılan ve Ankara’yı bombalayan 6 savaş uçağının havalandığı Diyarbakır 8’inci Ana Jet üssünde darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında generallerin de bulunduğu 83 kişi ile ilgili gözaltı işlemi yapılırken, üste 16 Temmuz’dan itibaren sessizliğin hakim olduğu belirtildi.

Elektrik ve suların kesik olduğu üste, polis özel harekat timlerinin üssün içinde devriye gezdiği üssün askeri uçuşlara kapatıldığı ve sadece zorunlu durumlarda izne bağlı uçuşların gerçekleşebileceği bildirildi. Darbe girişiminden önce Kuzey Irak, yurt içi operasyonları ve eğitim uçuşları için her gün uçakların havalandığı 8’inci Ana Jet üssünde askeri uçuşların zorunlu olduğu hallerde ve izne bağlı olarak gerçekleştirileceği kaydedildi. Yaşanan olaylardan sonra dün Ankara’dan bir heyetin üsse gelerek incelemelerde bulunduğu da belirtildi.

ORGENERAL AKAR VE KOMUTANLAR ZİYARET ETMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet üssü’nü darbe girişiminden 10 gün önce ziyaret etmişti.
Ziyaret ile ilgili haber ve fotoğraflar Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde şöyle verilmişti:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte, 5 Temmuz 2016 Salı günü Diyarbakır’da bulunan 7’nci Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı ve 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Marmaris’te bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda bilgi alma, inceleme, görüşme ve bayramlaşma faaliyetinde bulunmuştur."

TÜRKİYE’NİN DOĞU HAVA SAHASINI KORUYAN ÜS

Diyarbakır’da bulunan ve daha önce adı 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı olan askeri üs, hava harekatını tek bir merkezden yönetmek üzere ’Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı’ olarak adı değiştirildi.

Türkiye’nin doğu hava sahasını korumak ile görevli olan üsse bağlı, 5’inci (Merzifon), 7’nci (Malatya Er-Haç), 8’inci (Diyarbakır) Ana Jet Üs komutanlıkları ve Batman, Erzurum, Muş, Sivas’ta yedek meydanları bulunuyor.

Diyarbakır’daki 8 ve Merzifon’daki 5’inci Ana Jet üslerinde F-16’lar, Malatya’daki 7’nci Ana jet üssünde ise F-4 savaş uçakları çoğunlukta görev yapıyor.

20 SAAT BOYUNCA NELER YAŞADI?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Karargahı'nda derdest edildikten sonra 20 saat alıkonuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...