Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2018 12:14

Hulusi Akar, Afganistan'daki ABD askerlerine sürpriz yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar ve Pakistan'daki temaslarının ardından dün Afganistan'ın başkenti Kabil'e geçti. Türk askerleriyle yemek yiyen Akar daha sonra üsteki yabancı askerlerin odalarını gezdi.

Hulusi Akar, Afganistan'daki ABD askerlerine sürpriz yaptı
hulusi akar,afganistan,amerika,yunanistan,tsk

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığına ziyaret etti.

Burada faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar, daha sonra komutanlık personeli ile öğle  yemeğinde bir araya geldi.

Hulusi Akar, Afganistan'daki ABD askerlerine sürpriz yaptı

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de Türkiye'ye meydan okumasına değinen Akar, özetle şunları söyledi:

"Hiçbir şekilde Ege'de, Akdeniz'de, Kıbrıs'ta Türkiye Cumhuriyeti devletine, KKTC'ye karşı hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi, bizim olmadığımız hiçbir kararın, alınacak hiçbir tedbirin de geçerliliğinin, yaşama şansının olmadığını da tekrar tekrar dile getirdik. Biz iyi komşuluktan, dostluktan, barıştan, istikrardan yanayız. Buralarda yaşayan insanların barış, huzur, refah içinde yaşamasından yanayız ancak bunun dışında da hiçbir şekilde, her ne pahasına olursa olsun haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi herkesin bilmesi, aklını başına alması, tahriklerden, provokasyondan uzak durması aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım.

"MUHATAPLARIMIZA TAVSİYELERİMİZ BUNLARDIR"

Muhataplarımıza bizim en samimi, ciddi tavsiyelerimiz bunlardır. Dolayısıyla gerginliği artırmanın kimseye faydası yok. Ege'de, Akdeniz'de gerginliğin artırılmasından herkesin uzak durmasının ülkelerimizin lehine olduğunu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.” 

Akar daha sonra Afganistan'da görev yapan Amerikalı ve diğer ülkelerin askerleri ile bir araya gelip sohbet etti.

Hulusi Akar, Afganistan'daki ABD askerlerine sürpriz yaptı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...