Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 10:49

Son dakika... Hulusi Akar'dan Yunan mevkidaşına sert tepki

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan mevkidaşı Panagiotopulos'un Türkiye aleyhindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Yunanistan'ın provokatif tavrını sürdürdüğünü belirten Akar, "Yunan komşularımız yayılmacı anlayışından vazgeçmeli" ifadesini kullandı.

Son dakika... Hulusi Akar'dan Yunan mevkidaşına sert tepki
hulusi akar,yunanistan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopulos'un Türkiye aleyhindeki sözlerine tepki geldi. 

Yunan mevkidaşına bencillik ve duygusallıktan uzak olma çağrısı yapan Hulusi Akar, "Kendilerini makul, mantıklı, adil ve objektif olarak ülkelerimiz arasındaki antlaşmalar, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde düşünmeye ve konuşmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"PROVOKATİF SÖYLEMLERDEN KAÇININ"

Pozitif gündemin tek taraflı olmayacağını vurgulayan Bakan Akar, "Yakalanan olumlu havanın devam etmesini istiyorsanız Türk, Yunan halklarının birbirine yakınlığını göz önünde bulundurarak provokatif söylem ve eylemlerden kaçınmanız lazım" ifadelerini kullandı.

Barış ve istikrar için Yunan tarafının yayılmacı anlayıştan vazgeçmesi gerektiğini belirten Akar, "Yunan komşularımızın uzlaşmaz, kışkırtıcı açıklama ve eylemlerine son vermesi en doğru yoldur. Yunanistan provokatif, hukuk tanımaz, kendi imzaladığı anlaşmalara dahi riayet etmeyen, uzlaşmaz ve gerginliği tırmandırıcı tavrını sürdürmektedir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...