Tgrt Haber
10 May 2017 17:31

Hünnaplı lokum yaptı belediyeden destek aldı

Manisa'nın Demirci ilçesinde Serkan Çevirgen, bahçesinde yetiştirdiği hünnaplarla lokum sektörüne girdi. Hünnaplı lokumu 25 liradan satmaya başlayan Çevirgen'i Demirci Belediyesi destekleme kararı aldı.

Hünnaplı lokum yaptı belediyeden destek aldı
hünnaplı lokum

Manisa'nın Demirci ilçesinde yaşayan Serkan Çevirgen, bahçesinde yetiştirdiği hünnaplarla lokum sektörüne girdi. Hünnaplı lokumu 25 liradan satmaya başlayan Çevirgen'i Demirci Belediyesi destekleme kararı aldı.

Hünnaplı lokum yaptı belediyeden destek aldı

Çevirgen, Demirci Belediyesinin geçen yıl geliştirdiği proje çerçevesinde ilçede yaygın olarak yetişen hünnabın her mevsimde ve daha fazla tüketilmesi için girişimde bulundu.

Bahçesinde yetiştirdiği hünnapla lokum sektörüne giren Çevirgen, talep fazla olunca bir fabrika ile anlaştı. Hünnaplı lokumu piyasaya süren Çevirgen'e Demirci Belediyesi de destek olma kararı aldı.

Hünnaplı lokum yaptı belediyeden destek aldı

"Yüzde 100 doğal"
Çevirgen, ürettikleri lokumun koruyucu ve katkı maddesi içermediğini belirterek, şunları söyledi:

"Lokum için yüzde yüz doğal olması için çok uğraştık ve başardık. Hünnap lokumunu raflarımıza yerleştirdikten sonra lezzeti tadan müşterilerimden çok iyi tepkiler aldım. Hasta ve yaşlı ziyaretlerine gitmek isteyenler, misafirliğe gitmek isteyenler hünnap lokumunu tercih ediyorlar." 

Hünnaplı lokum yaptı belediyeden destek aldı

Belediye destekleme kararı aldı
Hünnap meyvesi ile ilgili projeler geliştiren Belediye Başkanı Selami Selçuk, Çevirgen'i bu girişiminden dolayı destekleyeceklerini söyledi.

Selçuk, "Genç girişimcimiz Çevirgen, Demirci'nin kırmızı altını olan şifalı hünnap meyvesinin lokumunu üreterek güzel bir çalışmaya imza attı. Belediye olarak bu lokumun tanıtımı için gerekli desteği vereceğiz. Hünnap meyvesinin üretimi için belediyemiz olarak yeni bir proje üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...