Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2015 16:50

Hüseyin Fevzi Tekin’i Sezer affetmiş

Savcı Kiraz’ın katledilmesi yönünde talimat veren DHKP-C lideri Hüseyin Fevzi Tekin’i 10. Cumhurbaşkanı Sezer affetmiş.

Hüseyin Fevzi Tekin’i Sezer affetmiş
Savcı Mehmet Selim Kiraz, Hüseyin Fevzi Tekin, Ahmet Necdet Sezer,

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesi emrini veren DHKP-C’li liderlerden Hüseyin Fevzi Tekin’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildiği ortaya çıktı.
HASTA DİYE AFFEDİLMİŞLERDİ
2003 yılında, cezaevinde iken başlattıkları açlık grevi esnasında Wernicke-Korsakoff hastalığına yakalandığı ve dolayısıyla “ayakta duramayacak kadar hasta” oldukları gerekçesiyle Sezer tarafından affedilen DHKP-C’li mahkûmlar arasında; Hüseyin Fevzi Tekin’in yanısıra Hüsamettin Özdem, Keskin Hasan Bölücek, Abbas Alkan, Cihan Alkan, Enis Aras, Deniz Yıldız, Sakine Ögeyik, Gülten Özdemir, Özkan Güzel ve Mehmet Leylek de bulunuyordu.
1 MAYIS’TA, EN ÖN SAFTA!
Ayakta duramayacak kadar hasta oldukları gerekçesiyle; “Adli Tıp’ın raporu” üzerine Sezer tarafından affedilen DHKP-C’li teröristler, daha sonra 1 Mayıs 2003’te eylemlerde görüntülenmişti... 1999’da cezaevine giren ve Sezer tarafından affedilen Hüseyin Fevzi Tekin de; tek tip siyah kot, beyaz gömlek ve siyah bere ile yürüyen DHKP-C’li eylemcilerin en ön saflarında yer alıyordu.
SEZER AFFETMİŞTİ
“Zeki” ve “Abi” kod isimlerini kullanan Hüseyin Fevzi Tekin, Dursun Karataş’tan sonra örgütü yöneten merkez komitedeki çekirdek kadroda yer aldı. Savcı Kiraz’ın infaz emrini verdiği bildirilen Tekin, 1999’da yakalandıktan sonra, cezaevinde girdiği açlık grevinin ardından “sağlık” gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilmiş.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...