Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Kasım 2014 10:48

Hüsünbeyi, "Polis 'bir sigara yak' dedi tutuştum''

29 yaşındaki Zihniye Yaren Hüsünbeyi, Başımdan aşağı benzin döktüğümü fark etmeyen polis 'bir sigara yak' dedi. çakmağı çaktığımda tutuştum" diye konuştu.

Hüsünbeyi, "Polis 'bir sigara yak' dedi tutuştum''
Burdur,Denizli,Akdeniz

Olay, 16 Ekim günü Denizli'nin Acıpayam ilçe mezarlığında meydana geldi. Burdur'un Gölhisar İlçesi'nde bir gazinoda oryantal konsomatris olarak çalışan Zihniye Yaren Hüsünbeyi, geçen şubat ayında çıkan bir kavgada öldürülen ağabeyinin Acıpayam'daki mezarı başında canına kıyacağını söyleyerek, üzerine bir bidon benzin döktü. Bir süre sonra sigarasını yakmak için çakmağı yakan Hüsünbeyi alevler içinde kaldı. Vücudunun büyük bölümü yanan Hüsünbeyi, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Yanık Ünitesi'ne getirildi.
Halen tedavisi süren Hüsünbeyi, çalıştığı gazinoda esrar satan garsonların kurbanı olduğunu iddia etti. Burdur Gölhisar'daki bar ve gazinolarda 10 yıl konsomatris ve oryantal olarak çalıştığını söyleyen Zihniye Yaren Hüsünbeyi, “Garsonlar müşteri ve bar çalışanlarına uyuşturucu servis ediyor. Beni de uyuşturucuya alıştırmak istediler. Barın sahibine 'Bunları istemiyorum. Uyuşturucu satıyorlar, senin de benim de başım belaya girer' dedim. Çalışmayacağımı söyledim, ısrar etti. Uyuşturucu sattıklarını patrona şikayet ettiğim için garsonlar bana komplo kurdu. Müşterinin yanında içkime uyuşturucu hap koymuşlar. Bilincimi kaybetmişim" diye konuştu.
POLİS 'BİR SİGARA YAK' DEDİ TUTUŞTUM
Uyuşturucu hap nedeniyle kendini kaybettiğini, yaklaşık 2 saat sonra bilinçsiz halde taksiye binip bir şişe benzin alarak Acıpayam Mezarlığı'na gittiğini anlatan Hüsünbeyi, şöyle konuştu:
"Ağabeyimin mezarı başına geldiğimi hatırlıyorum. Fakat çok kötü olduğumu hissediyordum. Benzini başımdan döküp polisi aradım. Bu yaşadıklarımın ardından canıma kıymak istediğimi söyledim. Olay yerine polis arkadaşlar geldi. Bir polis memuru, 'Çekilin ben ikna eder, canına kıymaktan caydırırım' dedi. Sonra yanıma geldi. Bir süre konuştu ne dediğini tam hatırlamıyorum. Bana komut verir gibi 'Bir sigara yak' dedi. Ben de çantamdan sigara ve çakmağımı çıkardım. Fakat polisler, başımdan aşağı benzin döktüğümü fark etmemişti. Sersem halde çakmağı çaktığımda bir anda alev aldım. Sırtım ve yüzüm dışında tüm vücudum yandı." Olay gününün hemen sonrasında gazetelerde çıkan haberlerde olayın yanlış aktarıldığını kaydeden Hüsünbeyi, "Çok sevdiğim ağabeyimin ölümünün ardından bunalıma girdiğim ve daha sonra da mezarı başında üzerime benzin dökerek kendimi yaktığım iddia edildi. Aslında uyuşturucu satıcılarıyla mücadeleye soyunduğum için bunlar başıma geldi" dedi.
'BEN YANDIM BAŞKASI YANMASIN'
28 gündür yanık ünitesinde tedavi gördüğünü anlatan Hüsünbeyi, "Yanıma ne polis ne de patronum geldi. Özel eşyalarımı ve telefonumu getirmediler. 'Halin nedir' diye sormadılar. Olayın nedenini soran yok. Ben bunu hak etmedim. Ben uyuşturucu alışkanlığı olan biri değilim. Uyuşturucu nedir bilmem. Bunu bana nasıl yaptılar. Bu hale gelmemek için her şeyimi verirdim. Çok acı çekiyorum. Tüm yetkililere sesleniyorum. Çocuklar benim çektiğim acılarla tanışmasın. Ben yandım başkaları yanmasın" diye konuştu. (Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...