Tgrt Haber
26 Ocak 2022 16:24

İBB’den kar uyarısı: Saat verdi, akşam geri dönüyor

İstanbul’da pazartesi gününden bu yana aralıklarla etkisini devam ettiren kar yağışının bugün akşam saatlerinde yeniden etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uyarıda ayrıca kar yağışının Perşembe günü İstanbul'u terk etmesi beklendiği ifade edildi.

İBB’den kar uyarısı: Saat verdi, akşam geri dönüyor
İBB,kar,hava durumu

İstanbul’da pazartesi gününden bu yana etkisini gösteren kar yağışı hayatı felç etti. Sürücüler yolda kalırken evlerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar ise zorluk çekti. İstanbul Havalimanı’nda uçuşlar kısa süreliğine durdurulurken Otogar’daki çıkışlara ise izin verilmedi. Hadımköy’deki kar esareti devam ederken İstanbul Valiliği araçlarını yolda bırakan vatandaşlara çağrıda bulunarak araçlarını kaldırılmasını istedi. 

ANADOLU YAKASI İÇİN ALARM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre kar yağışının 20.00'den sonra Avrupa Yakası'nda Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası'nda tekrardan etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceğinin tahmin edildiği belirtildi. Kar yağışının perşembe öğle saatlerinde İstanbul'u terk etmesi beklenirken, ‘dondurucu soğukların‘ cuma sabahına kadar etkili olacağı ifade edildi.

"BÖLGESEL OLARAK KUVVETLİ OLACAK"

İBB'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"İstanbul’da pazartesi günü etkili olan ve salı sabah saatlerinden itibaren mola veren kar yağışının bugün (26 Ocak 2022 Çarşamba) akşam saatlerinden (20.00) sonra Avrupa Yakası'nda Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası'nda tekrardan etkili olması bekleniyor. Beklenen yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceği tahmin ediliyor. Kar yağışının perşembe öğle saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenirken, dondurucu soğukların cuma sabahına kadar etkili olmaya devam etmesi bekleniyor."

İBB’den kar uyarısı: Saat verdi, akşam geri dönüyor

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre, yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek.

İBB’den kar uyarısı: Saat verdi, akşam geri dönüyor

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ AZALTACAK

Meteoroloji Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, "Dünkü soğuk havayla etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı bugün etkisini biraz daha azaltacak. Ancak kar yağışının devam etmesini bekliyoruz İstanbul için. Akşam saatleri hatta geceye kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek. Bugünde İstanbul'da özellikle boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda kar yağışı devam ediyor. Bugün ve perşembe günü sabah saatlerinde görülmesi tahmin ediliyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...