Tgrt Haber
20 Nisan 2022 14:58 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 15:13

İBB’den sosyal medyayı ikiye bölen reklam! Kimileri çaresizlikten dedi, kimileri hak yemek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak toplu ulaşım kartı kullanımına dikkat çekmek için yaptığı reklam sosyal medyayı ikiye böldü. ‘İstanbulkart kişiye özeldir’ notuyla paylaşılan reklamda usulsüz kart kullanımının cezaya tabi olduğu hatırlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) resmi sosyal medya hesabından yapılan reklam paylaşımı, kullanıcıları ikiye böldü. ‘İstanbulkart kişiye özeldir’ mesajı verilen reklam videosunda kendisine ait olmayan ücretsiz anne kartıyla otobüse binen bir adam ele alınırken reklamı kimileri ‘insanlar çaresizlikten başkalarının kartını kullanıyor’ dedi. Kimileri ise başkasının kartını kullanmayı ‘hak yemek’ olarak değerlendirdi.

'İSTANBULKART KİŞİYE ÖZELDİR'

İstanbul’daki toplu taşıma araçlarında kullanılan İstanbulkart’ın kaçak olarak kullanımına dikkat çekmek isteyen İBB, sosyal medya hesabından paylaştığı reklam videosuyla başkalarının kartının kullanılmaması yönünde vatandaşlara uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından paylaşılan videoda, "İstanbulkart kişiye özeldir." notu dikkat çekti.

'AYŞE ABLANIN YAŞADIĞINI YAŞAMAYIN'

Videoda otobüse başkasının İstanbulkart'ını kullanarak ücretsiz binen bir adam "Ayşe abla" olarak tanıtılıyor. Otobüsteki yolcuların tepkili bakışlarıyla karşılaşan kişi, bir süre sonra otobüsten inerken "Bazıları kendini görünmez sanıyor. Kendi İstanbulkart'ınızı kullanın, Ayşe ablanın yaşadığını yaşamayın." İfadelerine yer veriliyor. Aynı zamanda İstanbulkart'ın usulsüz kullanımının cezaya tabi olduğu da reklam videosunda hatırlatılıyor.

ÇARESİZLİKTEN Mİ HAK YEMEK Mİ?

Yayımlanan videonun ardından İstanbulkart kullananlardan bazıları kaçak kart kullanımının bitmeyeceğine ve ulaşımın çok pahalı olmasına dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise usulsüzlüklere karşı net bir ifade ile karşı olduklarını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Leo20 Nisan 2022 16:57

Yokluk abi yokluk insanlar ne yapsın

Sonraki Haber Yükleniyor...