Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2020 15:42

İbrahim Kalın: Türk gözlem noktalarının hedef alınması kabul edilemez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Kalın-Jeffrey görüşmesinde İdlib'de rejim tarafından Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

İbrahim Kalın: Türk gözlem noktalarının hedef alınması kabul edilemez
ibrahim kalın,james jeffrey

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede İdlib’de yoğunlaşan krizin çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

"TÜRK GÖZLEM NOKTALARININ HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ"
Rejim tarafından Türk gözlem noktalarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edilirken, İdlib mutabakatı çerçevesinde Türk askerlerinin ve sivillerin korunması konusunda Türkiye’nin kararlılığı güçlü bir şekilde vurgulandı.

İdlib mutabakatının korunmasının önemine vurgu yapılırken, yaşanan insani krizin daha da derinleşmemesi için tüm ülkelerin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği ifade edildi.

Ayrıca siyasi çözüm sürecinin işletilebilmesi için rejimin saldırılarının sona ermesi gerektiği ve anayasa komitesi çalışmalarının hızlandırılması ile adil ve özgür bir seçim ortamının sağlanması konularında uluslararası toplumun somut desteğinin önemine işaret edildi. İdlib’deki sivillere yönelik rejim saldırılarının artmasıyla büyük bir insani trajediye dönüşen göç dalgasının önlenmesi için diplomatik girişimlerin ivedilikle arttırılması gerektiğinin de altı çizildi. Bölgedeki terör unsurları ile ayrım gözetmeksizin mücadele konusunda Türkiye’nin kararlılığı yinelendi.

Görüşmede Libya ile ilgili son gelişmeler de ele alınırken, ateşkesin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve siyasi sürece geçişin önemi vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...