Tgrt Haber
23 Ekim 2021 22:48

İçişleri Bakanı Soylu’dan 10 büyükelçiye tepki: Eski Türkiye değiliz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilgili bildirisine sert tepki gösterdi. Bakan Soylu “Eski Türkiye değiliz. 10 tane büyükelçi çıkmış Türkiye’ye had bildirmeye çalışıyor. Ya biz neden korktuk Allah’ınızı seversiniz? Bu ülkede başbakan idam ettiler korkmadık” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu’dan 10 büyükelçiye tepki: Eski Türkiye değiliz
İçişleri Bakanı Soylu,büyükelçi,,tepki,

10 büyükelçinin, Osman Kavala'nın yargılama sürecine ilişkin Türk yargısını hedef alan ortak açıklamalarının yankısı sürüyor. Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak toplu olarak uyarılan 10 büyükelçi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdiğini belirtilirken 10 büyükelçinin bir an önce 'istenmeyen adam' ilan edileceğini duyurdu. 

“BİZ HİÇ KORKMADIK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sert açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 10 büyükelçinin Türkiye’ye had bildirmeye çalıştığını söyleyerek, “Eski Türkiye değiliz. 10 tane büyükelçi çıkmış Türkiye’ye had bildirmeye çalışıyor. Biz neden korktuk Allah’ınızı seversiniz? Bu ülkede başbakan idam ettiler korkmadık. Bu ülkede darbeler yaptılar korkmadık." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...