Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 20:11

İçişleri Bakanı Soylu duyurdu: Evlat nöbetinde 28. buluşma

Son dakika haberi: PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubunun bugün güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlardan birinin ailesinin evlat nöbetinde olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'evlat nöbetinde bayram öncesi 28. buluşma gerçekleşiyor' açıklamasıyla müjdeyi paylaştı.

İçişleri Bakanı Soylu duyurdu: Evlat nöbetinde 28. buluşma
Süleyman Soylu,evlat nöbeti

Son dakika haberi... Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubu teslim oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teslim olanlardan birinin ailesinin evlat nöbetinden olduğunu açıkladı..

ANNELER KARARLI

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayram öncesi evlat nöbetlerindeki annelere bir müjde daha, 28'inci buluşma gerçekleştiriliyor. Diyarbakır'da, ailelerin 681 gündür süren bekleyişi sonuç vermeye devam ediyor. Anneler kararlı, evlatlarını terör örgütünden alana kadar mücadelelerini sürdürecekler." ifadesine yer verdi.

İçişleri Bakanı Soylu duyurdu: Evlat nöbetinde 28. buluşma

5 ÖRGÜT MENSUBU TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubunun bugün güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre, 2011 ve 2015 yılları arasında terör örgütüne katılan örgüt mensuplarının, son olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Teslim olan 5 örgüt mensubundan birinin ailesi hem Diyarbakır'da ve hem de Muş'ta evlat nöbetine katılan aileler arasında bulunuyor.

Böylelikle evlat nöbetlerinde 28'inci buluşma gerçekleşirken, 2021 yılında sadece ikna yoluyla Türkiye'ye teslim olan örgüt mensubu sayısı ise 102'ye yükseldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki heyetle, 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerle görüşmesinde, oturma eylemine her zaman şahsı ile bakanlar ve partililer olarak destek verdiklerini söyledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...