Tgrt Haber
23 Kasım 2021 21:51

İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Bolu Belediyesi’nin ırkçı kararına soruşturma

Bolu Belediye Meclisi’nin yabancılara yönelik uygulanacak nikah ve su ücretlerine yönelik kararına ilişkin İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı harekete geçti: Bolu Belediyesi’nin ırkçı kararına soruşturma
İçişleri Bakanlığı,bolu belediyesi

Bolu Belediye Meclisi tarafından yabancılar yönelik su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınması ve yabancı uyruklukların nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla ilgili karar ilişkin soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’nın Anayasa’nın 10’uncu maddesinde yer alan “kanun önünde eşitlik” ilkesi 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 3'üncü ve 5'inci maddelerinde belirlenen "eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı", Türk Ceza Kanunu'nun 122'nci maddesinde düzenlenen "nefret ve ayırımcılık" ile 216'ncı maddesinde belirlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve 257'nci maddesindeki "görevi kötüye kullanma" suçları başta olmak üzere ceza hukuku açısından değerlendirmeler yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...