Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2021 15:17

İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin meclis grup toplantısı sırasından vali ve kaymakamlara yönelik "militan" açıklaması sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
İçişleri Bakanlığı,kılıçdaroğlu,,suç duyurusu,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, 26 Ocak'taki CHP TBMM Grup toplantısında vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ifadesi kullanan Kılıçdaroğlu'nun "kamu görevlisine hakaret", "iftira", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, kurum ve organlarını aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği kaydedildi.

Görevlerini liyakat şuuruyla cansiperane yerine getiren şerefli vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ithamında bulunmanın bütün vali ve kaymakamların halk nezdinde gözden düşürülmesine ve saygınlığını yitirmesine neden olabileceği ifade edilen dilekçede, şu değerlendirmeye yer verildi: 

"Eleştiri niteliğini aşan bu ifadeler, fikir niteliği bulunmayan, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerdir. Düşünce açıklaması niteliğinde değildir ve ifade özgürlüğü kapsamında bir hak olarak da değerlendirilemez. Bahse konu açıklamalar ile tüm vali ve kaymakamlar hakkında, yaptığı iş ve işlemler ile ilgili açıkça hukuk dışı hareket eden birer makam olarak gösterilme ve töhmet altında bırakılarak haysiyet ve şereflerine hakaret, iftira ve aşağılama gayretine girilmiştir. Şüphelinin bahse konu söylemleri, devletin yürütme organı ve teşkilatı hakkında kamuoyunu olumsuz yönlendirmek ve etkilemek maksadıyla ifade edilen dayanaksız, yalan, yanlış ve hakaret niteliğinde ağır itham niteliğindedir. Yine halkın haber alma konusunda son derece kıymetli bir araç olan basın yoluyla yapılması, suçların etki alanını ulusal boyuta taşımakta olup bu tür yayınların kamuoyu üzerinde oluşturduğu etkiler de dikkate alındığında, basın aracı kullanılarak ciddi algı operasyonlarının yapıldığı, kamuoyunun yanlış yönlendirildiği, vali ve kaymakamlarımızın toplum nezdinde saygınlığını yitirmesini amaçlayan ifadeler olduğu görülmektedir."

Dilekçede, eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in ulusal bir kanaldaki, "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan, alınan kararları görüyoruz..." şeklindeki ifadelerini aynı konuşmasında yineleyen Kılıçdaroğlu'nun hakaret ve iftira suçunu övdüğü de kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...