Tgrt Haber
23 Eylül 2021 12:34

İçişleri rakamlarla açıkladı: Yurt eylemine katılanların ikameti var

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, son günlerde ülke gündemine oturan ve üniversite öğrencilerinin yurt sorununa ilişkin başlatılan 'Barınamıyoruz' ve 'Yurtsuzlar' eylemlerine ilişkin açıklama yaptı. Ersoy, eyleme katılan 127 kişinin neredeyse hiçbirinin barınma probleminin olmadığını kaydetti.

İçişleri rakamlarla açıkladı: Yurt eylemine katılanların ikameti var
yurtsuzlar,barınamıyoruz,içişleri bakanlığı,açıklama,ikamet

Son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen üniversite öğrencilerinin yurt ve kiralık ev bulma sorunu, ülke genelinde çeşitli eylemlerin yapılmasına sebep oldu. Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy’de başlatılan, 'Barınamıyoruz' ve 'Yurtsuzlar' isimleri verilen eylemlere ilişkin İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. 

Konuyu ele alan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İstanbul'da "Barınamıyoruz" ve "Yurtsuzlar" adı altında gerçekleşen eylemlere katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı bulunmadığının tespit edildiğini belirtti.

"NEREDEYSE TAMAMININ HİÇBİRİNİN BARINMA SIKINTISI YOK"

Ersoy, sosyal medya hesabından yurt eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Kadıköy'de 19 Eylül'de başlayan, daha sonra Beşiktaş Bakırköy'de devam eden "Barınamıyoruz" ve "Yurtsuzlar" adı altında gerçekleşen eylemlere 127 şahsın katıldığının belirlendiğini bildirdi. "Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalanları, sahte tiyatroları paylaşmaya ve provokasyonlara karşı uyarmaya devam edeceğiz. İstanbul’da "Barınamıyoruz" eylemlerine katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yok." ifadelerini kullanan Ersoy, eylemcilerin ikamet ettikleri yerlerin de belirlendiğini kaydetti.

İçişleri rakamlarla açıkladı: Yurt eylemine katılanların ikameti var

YURT BAŞVURUSUNDA BULUNMAYANLAR BİLE VAR

Eyleme katılan bazı öğrencilerin yurtlara kayıt başvurusunun bile olmadığını söyleyen Ersoy, şu bilgileri paylaştı:

"Bu şahıslardan 73 öğrencinin İstanbul'da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı, 12 öğrencinin ikamet kaydının il dışında olduğu, 28 şahsın başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü ve ikamet ettiği tespit edildi. 8 şahsın herhangi bir yükseköğrenim kurumunda kaydının bulunmadığı, 5 şahsın üniversite mezunu, 1 şahsın da akademisyen olduğu belirlendi.

Eyleme katılan 127 şahıstan 4 öğrencinin Kredi Yurtlar Kurumunda kaydının bulunduğu, 1 öğrencinin yedek olduğu, 10 öğrencinin daha önce yurtlarda kalıp kaydını sildirdiği, diğer öğrencilerin ise yurt başvurularının bulunmadığı tespit edildi."

İçişleri rakamlarla açıkladı: Yurt eylemine katılanların ikameti var

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...