Tgrt Haber
09 Haziran 2022 10:11 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 14:25

Son dakika: İçişleri'nden kaçak göçmenlere karşı yeni önlem: Tırlara kamera, taksilere belge

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, düzensiz göçe karşı harekete geçti. Kaçak göçmenlerin yurda girişini engellemek için yeni önlemler alındı. Taksicilerin il dışına taşıdıkları yabancıların belgelerine bakacağını açıklayan İşçileri Bakan Süleyman Soylu, tır parklarına da kamera zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Son dakika: İçişleri'nden kaçak göçmenlere karşı yeni önlem: Tırlara kamera, taksilere belge
kamera,süleyman soylu,tır parkı

Son dönemde tır kasalarında yurda kaçak giren düzensiz göçmenlere karşı harekete geçen İçişleri Bakanlığı kaçak göçmenlerin Türkiye'ye girişlerini engellemek için yeni tedbirler aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Kurulu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kaçak göçe karşı alınan yeni önlemleri paylaşan Bakan Soylu, taksicilerin il dışına taşıdıkları yabancı yolcuların 'seyahat belgelerini' kontrol etmek zorunda olacağını söyledi. Bakan Soylu ayrıca, TIR parklarına kamera sistemi kurma zorunluluğu getirildiğini de belirterek, "Bazı TIR'ların arkasında taşınıyorlar ve 'Haberim yok' deniyor. Bununla mücadele için de tedbir getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

KAÇAK GÖÇMENLERLE İLGİLİ İKİ YENİ ADIM

Taksilerle il dışına yabancı yolcu taşınması halinde taksicilere seyahat belgelerinin kontrolü hükümlülüğünü getiriyoruz. Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibariyle getiriyoruz. Otobüsle zaten bilet alırken böyle bir yükümlülük söz konusu. Buna uymayanlara cezaların kesilmesine dair talimat veriyoruz. Bilerek taşıyorsa insan kaçakçılığına girer, aynı zamanda idari para cezasına girer.

Kamyon parklarına, TIR parklarına kamera sistemlerini kurmayı tedbir olarak getiriyoruz. Bazı TIR'ların arkasında taşınıyorlar ve 'Haberim yok' deniyor. Bununla mücadele için de tedbir getiriyoruz.

11 yıl içinde dünyanın takdirini kazandığımız aşikardır. Kamplarından barınma merkezlerine kadar tüm dünya vahşi kapitalizme teslim olmuşken, Türkiye'nin komşuya sahip çıkması Batı tarafından kıskanılmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...