Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 11:41 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 12:13

Son dakika! İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı duyurdu: Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

Son dakika haberi: İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda konuştu. Terör örgütleriyle mücadele kapsamında bilgilendirmelerde bulunurken Batı Karadeniz'deki sel felaketinde kaybolan 2 kişinin aramalarının devam ettiğini belirtti. Çataklı ayrıca, 'iç savaş' açıklamaları nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı duyurdu: Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu
sel,Batı Karadeniz,felaket

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi. Terör örgütü ile mücadele kapsamında, haziran ayı içerisinde İlkbahar/Yaz ve Eren/Abluka’nın da bulunduğu faaliyetlerde; kırsal alanda 8’i büyük, 61’i orta çaplı olmak üzere toplam 12 bin 654 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 421 operasyon yapıldığı kaydedildi. Söz konusu operasyonlarda aralarında 1’i liste dışı, 1’i gri 2’si turuncu, 2’si mavi, kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 142 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 791 şüpheli gözaltına alındığını ifade eden Çataklı, 405 kişinin ise tutuklandığını belirtti. Çataklı ayrıca, haziran ayında 16 terör örgütü eyleminin güevnlik güçlerince engellendiğini söyledi.

16 BİN SOSYAL MEDYA HESABIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA

Çataklı ayrıca, haziran ayında terör suçları kapsamında, 16 bin 220 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını, tespit edilen 6 bin 141 kişi hakkında yasal işlem yapılarak 87 kişinin yakalandığını kaydetti.

Batı Karadeniz’deki sel olayıyla ilgili ise 2 bin 786 kişinin güvenli alanlara başarılı bir şekilde tahliye edildidiği ve 2 vatandaşın arama çalışmalarına devam edildiğini ifade edildi.

ÜMİT ÖZDAĞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Çataklı öte yandan, 'iç savaş' açıklamaları sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösterek "Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Çataklı, Özdağ' hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...