Tgrt Haber
29 Şubat 2020 10:47

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz
İdlib şehitleri

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Emin Yıldırım'ın cenazesi, memleketi Hatay'ın Antakya ilçesinde toprağa verildi.

Akcurun Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından şehit Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı köy meydanına götürüldü.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin annesi Zahide ve babası Muhsin Yıldırım, oğullarının tabutuna sarıldı. Şehidin 10 yaşındaki kardeşi Buse Yıldırım'ın da büyük üzüntü yaşadığı görüldü.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından sağanak altında kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Yıldırım'ın 1,5 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Osmaniye şehidini son yolculuğuna uğurladı

İdlib'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Akkaya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de katıldığı törenin ardından ebediyete uğurlandı.

İdlib'deki hava saldırısında şehit düşen Akkaya için memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde askeri cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazını müteakip Ağacabey Camisi'nde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Alana gelişinde baba Ali Akkaya ile aile yakınlarına taziye dileklerini ileten Akar ve komutanlar, cenaze namazında şehidin babası ve kardeşi ile birlikte saf tuttu. Namaz sonrası Bakan Akar, şehidin tabutuna omuz verdi.

Anne Döne Akkaya'nın sağlık ekiplerinin yardımı ile katıldığı törende, şehidin kardeşi ağabeyinin üniformasını giydi. Şehidin babası da törenin sonunda kendisine başsağlığı dileyen Bakan Akar'a, "Beni de askere alın." dedi.

Törenin ardından askerlerin omuzlarında taşınan Akkaya'nın naaşı, Bahçe Şehitliği'nde toprağa verildi.

Piyade Uzman Onbaşı Kurtulmuş Bitlis'te toprağa verildi
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Güven Kurtulmuş'un (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, uçakla getirildiği Muş Hava Meydan Komutanlığı'ndan, ambulansla Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Gençlik Merkezi Spor Salonu'na götürüldü.

Burada saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okundu.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Askere gidebilmek için yaşını büyütmüş
Şehit sözleşmeli er Cuma Bağatur, memleketi Batman'ın Sason ilçesinde toprağa verildi.

Hatay'dan uçakla Batman Meydan Komutanlığına ulaştırılan şehit Bağatur'un cenazesi, kara yoluyla Sason'a götürüldü.

Cuma Bağatur'un için Sason Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende, şehit Bağatur'un öz geçmişi okundu.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Kılınan cenaze namazının ardından dua edildi ve helallik istendi. Şehit Cuma Bağatur'un cenazesi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", sloganlarıyla tekbirler eşliğinde götürüldüğü Erdemli Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, şehidin babası Mehmet Bağatur ve yakınlarının yanı sıra Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Geçen yıl annesini kanser hastalığından kaybeden şehidin askere gidebilmek için yaşını büyüttüğü, vatani görevini tamamladıktan sonra da sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev aldığı öğrenildi.

Mersinli Şehit Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel, memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenaze namazını Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırıldı.
Törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Baki Şimşek, Burdur Dağ Komando ve Eğitim Komutanı Tuğ General Aydoğan Budakçı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necip Çulhaoğlu, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve yaklaşık 10 bin Mersinli katıldı.
Şehidin annesi Gülten Tüzel, Babası Şuayip Tüzel ile asker olduğu öğrenilen ikizi Kasım Tüzel ve diğer kardeşleri cenaze esnasında gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin cenazesi törenin ardından ilçeye bağlı Alibeyli Mezarlığı'nda defnedildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib şehidini binler uğurladı

Samsunlu 3 yıllık asker Uzman Onbaşı Tayfun Pekel, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu 26 yaşında şehit düştü. Şehidin naaşı gece saatlerinde askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Akabinde Şehit Tayfun Pekel'in naaşı saat 11.00 gibi Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'ndeki anne evinin önüne getirilerek burada dualar okundu, helallik alındı. Şehidin naaşı okunan duaların ardından cenaze namazının kılınması için konvoy eşliğinde İlkadım ilçesindeki Büyük Cami'ye götürüldü.
Burada binlerce vatandaş cenaze namazına akın etti, gözyaşları sel oldu. Büyük Cami'de öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı kalabalık bir konvoy eşliğinde Canik ilçesi Düvecik Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.
Cenaze törenine akın eden vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.
Törene İçişleri Bakan Yardımcı Tayyip Sabri Erdil, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, emniyet mensupları, belediye başkanları, şehidin yakınları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Hataylı İdlib şehidini binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit olan Teğmen Mustafa Bayrakdar’ın naaşı Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’ndeki baba evine getirilirken anne Edibe ile baba Yusuf gözyaşı döktü. 29 yaşındaki şehidin cenazesi baba evinde helallik alınmasının ardından Antakya Mezarlık Kompleksi’ne getirildi. Burada düzenlenen törende ailenin isteği üzerine gazeteciler alana alınmadı. Ancak cenazede anne, baba ve kardeşlerin güçlükle ayakta durduğu görülürken şehidin bir yakını fenalaşarak tedavi amaçlı ambulansa alındı.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Antakya Şehitliği’ne defnedildi.
Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra kent protokolü ve binlerce vatandaş katıldı. Tören alanının etrafındaki evlere de Türk bayraklarının asıldığı görülürken bazı vatandaşlar evlerinden töreni takip etti.İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib şehidini binler uğurladı

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı için Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi Tabaklı Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Şehit Saygılı’nın cenaze törenine, TSK’da aynı bölgede görev yapan kardeşi Mehmet Saygılı ile diğer kardeşi TSK görevlisi Yasin Saygılı, baba ve annesi ile diğer kardeşleri katıldı. Şehidin yakınları cenazede ayakta durmakta güçlük çekerken, yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı.
Cenaze namazı öncesi şehidin babası Hüseyin Saygılı oğlunun fotoğrafını eline alarak, “Kahrolsun sana kıyanlar, artık sen tüm Türkiye’nin evladısın” dedi.
Şehit Saygılı’nın cenazesi, helalliğin alınmasının ardından kılınan cenaze namazı sonrası dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenazesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile askeri ve sivil erkan katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib şehidi memleketi Bingöl'de ebediyete uğurlandı

İdlip’de rejimin hain saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Muharrem Öğütcü, memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.
Suriye’nin İdlip kentinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Bingöllü Astsubay Muharrem Öğütcü, dün akşam askeri uçakla getirildi. Bugün şehit Öğütçü için memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesi Ulucamisi’nde tören düzenlendi.
Törene Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 49’un Tugay Komutan vekili Topçu Albay Ali Olcay Küçüttepe,Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum amirleri, ilçe protokolü, şehidin babası Ramazan Öğütcü, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğle namazının ardından şehit Öğütçü için cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Muharrem Genç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak araca konuldu. Şehidin naaşı götürüldüğü Suçatı köyünde, köy mezarlığında toprağa verildi.
Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bize düşen onların emanetini en güzel şekilde korumaktır. Onların uğrunda canlarını feda ettiği bu vatanı, bu milleti en güzel şekilde muhafaza etmek ve geleceğe taşımaktır. 3 ayların başlangıcında Regaip Kandili gecesinde şehit olan bu kardeşlerimiz bütün milletin ciğerini yaktı, hepimizin ciğeri yandı. Ama en fazla acıyı da aile duydu. Şehidimizin ailesine sabır diliyorum. Onlar artık bütün bu millete emanettirler. Şehidimizin babası hepimizin babasıdır, ailesi hepimizin ailesidir. İnşallah en güzel şekilde devlet olarak, millet olarak onların kıymetini bileceğiz. Şehitlerimiz sayesinde biz huzur içindeyiz, güven içindeyiz. Şehitlerimiz sayesinde milyonlarca sivil insan Esad rejiminden canını kurtarabiliyor. Hükümetimiz, devletimiz şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için her türlü çabayı sarf ediyor. Misliyle buna gereken cevap sahada veriliyor. Bunu yapanlar en ağır şekilde karşılığını görüyorlardır, görmeye devam edecekler. Fakat asıl karşılık ahirette olacaktır”dedi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Tokat'ta İdlib şehidi toprağa verildi

Suriye'nin İdlib kentinde, hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın (30) cenazesi Tokat’ta toprağa verildi.
Hatay’da düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Tokat’a getirilen Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın cenazesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak son yolculuğuna uğurlanmak üzere köyüne getirildi. Tokat Merkez ilçesine 14 kilometre uzaklıktaki Uğrak köyünde düzenlenen cenaze merasimine askeri ve mülkü erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Adem Akın’ın cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında köy mezarlığında toprağa verildi.

10 kardeşin en küçüğüydü
Babasını 10 yaşındayken kaybeden Akın, 5 yıldır asker olarak görev yapıyordu. Son olarak bir ay önce köyüne gelen Akın, annesi Raziye Akın, oğlu Recep Akın’la birlikte köyde yaşıyordu.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Adıyamanlı şehidi binler uğurladı

Suriye’nin İdlib Kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit olan 33 Mehmetçikten birisi olan Adıyamanlı İstihkam Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ı son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.
Elif ve Ahmet Orhan’ın 5 çocuğundan en küçüğü olan 25 yaşındaki İstihkam Uzman Onbaşı Mehmet Orhan, önceki gün Hatay’dan Adıyaman’a getirildi. Bekar olan ve 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri kadrosuna dahil olan Mehmet Orhan’ın naaşı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak son kez baba ocağına götürüldü. Burada şehidin tabutuna annesi yazmasını bağladı.
Fatih Mahallesindeki baba ocağından alınan şehidin naaşı Yeni Mezarlık Cami’ne getirildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine binlerce kişi katıldı.
Şehidin Tim Komutanı Astsubay Barış Koca ve timdeki diğer silah arkadaşları son görevlerini yerine getirdi. Şehit arkadaşlarının törenine katılarak, şehidin ağabeyi Necati Orhan’a sarılarak ağladı. Şehidin ağabeyi kardeşinin tabutuna sarılarak ‘ağlamayacağım, düşmanları güldürmeyeceğim” dedi.
Şehidin Annesi Elif Orhan, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin Babası ise oğlunun cenaze törenine tekerlekli sandalye ile geldi.
Burada öğle namazının ardından Adıyaman İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Adıyaman Şehitliğinde defnedildi.
Şehidin cenaze törenine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Selim Bağlı, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak, Abdurrahman Tutdere, Malatya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Akgün, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, çeşitli kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Osmaniyeli şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Batuhan Tank, memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
İdlib’de Esed’e bağlı rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında 34 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Batuhan Tank(23) için Kadirli ilçesinde tören düzenlendi. Osmaniye Devlet Hastanesinden cenaze aracılığıyla alınan şehidin cenazesi önce Kadirli ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Ardından aynı mahallede bulunan ve şehit Batuhan’ın kendisi gibi 43 yıl önce şehit olan dedesi Emniyet Bekçisi Yaşar Tank’ın adını taşıdığı Yaşar Tank Camisine getirildi. Tabutun başına gelen güçlükle ayakta duran baba Ahmet Turan Tank’ı askeri yetkililer ve yakınları teselli etti. Cenazede şehidin nişanlısı Nida Tank, “Yıkılmayacağım, dimdik ayakta duracağım” diye şehidin annesi Songül Tank’a sarılarak ağıt yaktı.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde öğle namazını müteakip Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Kadirli Asri mezarlık şehitliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine, Aile ve Soyal Politikalar Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, askeri yetkililer şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı 

İdlib’de rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan, İzmir’in Gaziemir ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı. 
Geçtiğimiz gün Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından düzenlenen hain hava saldırısında şehit düşen 33 askerden biri olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Ahmet Alparslan için Gaziemir ilçesi 15 Temmuz Şehitleri Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının öncesinde dualar edilip, helallik istendi. Şehidin ailesi ve yakınları törende gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından kılınan cenaze namazının sonrasında Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ın cenazesi, dualar ve tekbirlerle Kadifekale Şehitliği'ne götürüldü ve toprağa verildi. 
Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ın cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, askeri erkan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Çorlu şehidi son yolculuğuna uğurlandı

İdlib’de yaşanan hain saldırıda şehit olan Tekirdağlı Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er’in cenazesi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Hacı Mehmet Şirikçi Camisi'nden kaldırıldı. Şehidin cenazesine binler katıldı.
Tekirdağ'da, İdlib saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er (24) için askeri tören düzenlendi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, milletvekilleri, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hacı Mehmet Şirikçi Camisi'nde düzenlenen törende şehidin annesi Fahriye Er ve babası İhsan Er ve yakınları taziyeleri kabul etti. Cenazede 112 acil sağlık ekipleri de hazır bekletilirken, şehidin anne ve babasın zorlukla ayakta durabildi. 112 acil sağlık ekipleri zorlukla ayakta durmaya çalışan şehidin annesini sandalyede sakinleştirmeye çalıştı.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Birhan Er'in naaşı top aracına bindirildi. Şehit Er'in cenazesi mezarlığa götürülürken cadde boyunca yoğun kalabalıklar oluştu. Cadde boyunca dualar okunurken şehidin cenazesi Çorlu Şehitliği'ne defnedildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Antalyalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejimin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın cenazesi, gözyaşları içerisinde defnedildi. Cenaze törenine binlerce vatandaş katılırken, Korkmaz’ın ailesi gözyaşı döktü.
İdlib bölgesinde rejimin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Finike ilçesine getirildi. Şehit Korkmaz için öğle namazına müteakip Turunçova Merkez Cami yakınındaki bir alanda tören düzenlendi. Törene şehidin babası, annesi, kardeşlerinin yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, milletvekilleri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, askeri mülki erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Konvoy eşliğinde cenaze nakil aracıyla getirilen şehidin cenazesi, ardından askerlerin omuzlarında törenin yapılacağı alana konuldu. Törene katılan Vali Karaoğlu ve beraberindekiler şehidin ailesine taziyelerini iletti. Ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi ve kardeşleri acı günde uzun süre gözyaşı döktü.
Şehit Korkmaz'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Silifkeli şehit Uzman Çavuş, yağmur altında son yolculuğuna uğurladı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Osman Ak, memleketi Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Silifke Anıt meydanında Şehit Osman Ak için tören düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen binlerce vatandaşın son yolculuğuna uğurladığı Şehit Osman Ak, Silifke Anıt Meydanında düzenlenen törenin ardından baba ocağı Yeğenli Mahallesi'nde toprağa verildi.
Şehidin Ağabeyi Uzman Çavuş Coşkun Ak, törene üniforması ile katıldı. Kaymakam Ersin Emiroğlu, Şehidin Babası Muhammet ve Ağabeyi Coşkun Ak’ın elini tören boyu hiç bırakmayarak, destek olmaya çalıştı.
Törene, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Baki Şimşek, Kültür Turizm Bakan Yardımsıcı İlhan Çabukol, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Şehit töreninde vatandaşlar, Türk Bayrağı açıp “Her Türk Asker Doğar”, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, sloganları attılar.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

10 gün önce ailesinden helallik isteyen Uzman Çavuş Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Tolga Can Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Çaycuma ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Tülay Yılmaz oğlunun naaşının başına gelerek, “Yakışıklım ben seni böyle hayal etmemiştim hakkını helal et” dedi. Şehit Yılmaz'ın 10 gün önce ailesinden helallik istediği ortaya çıktı.
Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hain saldırıda şehit şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz’ın naaşı gece saatlerinde TSK'ya ait kargo uçağıyla Zonguldak'a getirildi. Gece Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehidin tabutu, cenaze namazı kılınmak üzere Çaycuma Pazaryeri'ndeki tören alanına getirildi. Şehit Tolga Can Yılmaz için düzenlenen cenaze töreninde anne Tülay Yılmaz, baba Tacettin Yılmaz güçlükle ayakta durabildi.
Törene Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Valisi Sinan Güner, Karabük Valisi Fuat Güler, AK Parti Trabzon Milletvekilli Muhammet Balta, Bölge Milletvekilleri, askeri personel, daire amirleri, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazında törene katılanlardan helallik alındı. Dualar edildi. İl Müftüsü Rüstem Can'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin cenazesi Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar Beldesi Tilkiler Mahallesi'nde toprağa verildi.
Şehidin sosyal medya hesabından bir süre önce "Bekle hain bekle" şeklinde paylaşım yaptığı 10 gün önce de ailesinden helallik aldığı öğrenildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib şehidi Uzman Çavuş için baba ocağında helallik alındı

 

İdlib’te rejim unsurlarının düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Emre Baysal’ın cenazesi Sancaktepe’deki baba ocağına getirildi. Şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş, şehit Baysal için baba ocağında dualar okudu, helallik alındı. Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de acılı aileyle bir araya gelerek şehit için dualar okudu.
İdlib’te rejim unsurları tarafından TSK güçlerine düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Emre Baysal’ın cenazesi Sancaktepe’deki baba ocağına getirildi. Şehit Baysal için baba evinde helallik alındı. Ailesi, yakınları ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ile çok sayıda vatandaş, şehit Baysal için bir araya gelerek dualar okudu. Yakınları, şehit Baysal için gözyaşı döktü. Ardından şehidin naaşı, düzenlenecek cenaze töreni sebebiyle Pendik’teki 15 Temmuz Şehitler Camii’ne götürüldü.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Adanalı İdlib şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Selman Cankara’nın cenazesi memleketi Adana’da toprağa verildi.
İdlib'de 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Selman Cankara’nın Sarıçam ilçesindeki baba ocağına şehit ateşi düştü. 26 yaşındaki şehidin cenazesi Gültepe Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Sabancı Merkez Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen törende anne Hatice Cankara gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Fatma’nın da törene askeri kamuflaj giyerek geldiği ve şehidin eşi Semra Cankara ile birbirlerini teskin ettiği görüldü. Şehidin 1,5 yaşındaki oğlu Uygar da tören alanında ve babasının tabutunun önünde oyun oynadı. Şehidin annesi Hatice Cankara'nın ''Kuzum ben kimin yolunu bekleyeyim artık?'' diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından 33 şehit için de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Buruk Mezarlığı’na defnedildi.
Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, partilerin Adana milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Afyonlu şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin son yolculuğuna uğurlandı

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, memleketi Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin için Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin naaşı ilk olarak baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Arzu Şahin, babası Mehmet Şahin, eşi Nuray Şahin, çocukları Mehmet Selim, Yasemin Şahin ile kardeşleri Gökhan, Murat, Havva ve İrem Şahin, Yüzbaşı Süleyman Şahin’in ay yıldızlı Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler. Şehidin eşi Nuray Şahin hayat arkadaşına son kez sarılarak, uzun süre göz yaşı döküp veda etti.

Şehidin babası Mehmet Şahin ise oğlunun tabutuna sarılıp öptü.
Ayrıca, Şırnak’ın İdil ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Şafak Evran’ın annesi Yeter Evran da şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in tabutuna sarılarak ağladı.
Baba ocağında helallik alınmasının ardından belediye hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene; Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Grup Başkan Vekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri; Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Gültekin Uysal, Burcu Köksal, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Dinar Şube Başkanı Hasan Ceylan, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Belediye hizmet binası önünde düzenlenen cenaze töreni akabinde öğle namazını müteakip İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, silah arkadaşlarının ve vatandaşların omuzlarında asri mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib’de şehit düşen Ali Turgut son yolculuğuna uğurlandı

İdlib'deki hava saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut (39) memleketi Uşak'ta düzenlenen askeri cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
İdlib'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut'un cenazesi, sabah saatlerinde Denizli Çardak havaalanına cenaze nakil aracı ile memleketi Banaz'ın Büyükoturak köyündeki evine getirildi. Şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan köy meydanındaki törenin ardından şehidin naaşı İl Müftüsü Kazım Güzel’in kıldırdığı cenaze namazından sonra köy mezarlığına defnedildi. Etkili olan kar yağışına rağmen yüzlerce kişi cenaze namazının ardından dua ederek şehit için helallik verdi.
Şehit Ali Turgut, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Milletvekilleri, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nejati Gündüz, Uşak İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ile birlikte il protokolünün katıldığı törenin ardından ebediyete uğurlandı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib şehidi gözyaşlarıyla defnedildi

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Selim Nergiz gözyaşlarıyla memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde toprağa verildi.
Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit düşen 33 askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı Selim Nergiz için memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ikindi namazını müteakip tören düzenlendi. Törende, şehidin al bayrağa sarılı tabutuna sarılan şehidin babası Mehmet Ali, annesi Gülistan ve 4 aylık hamile eşi Fatma Nergiz gözyaşı döktü.
Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, TUĞ Amiral Fuat Gedik, 106. Topçu alayı ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Ömer Selvi Şahin, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İslahiye 106. Topçu alayı ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Ömer Selvi Şahin cenaze namazı kılınırken gözyaşlarına hakim olamadı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

İdlib şehidini son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit olan yedek Astsubay Muhammed Ali Özer cenazesi memleketi Hatay’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin sözlüsü Gülşen Türkoğlu’nun ağıdı ve sözlüsünü asker selamı ile selamlaması yürekleri dağladı.
İdlib'de 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen yedek Astsubay Muhammed Ali Özer’in İskenderun ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin cenazesi Antakya Gülderen Mahallesi’ndeki evine getirilirken anne Nazmiye ile baba Hüseyin gözyaşı döktü.
25 yaşındaki şehidin cenazesi, baba evinde helallik alınmasının ardından Gülderen Mahallesi Mezarlığı’na getirildi. Burada düzenlenen törende anne, baba ve kardeşlerin güçlükle ayakta durduğu görüldü.
İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi defnedildi. Bu sırada şehidin sözlüsü Gülşen Türkoğlu, ağıt yakıp sözlüsünün künyesini ve beresini taktı ve asker selamı verdi. Şehidin sözlüsünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teselli etti.
Törene kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Tören alanının etrafındaki evlere de Türk bayraklarının asıldığı görülürken bazı vatandaşlar evlerinden töreni takip etti.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Tekirdağlı şehidin ailesi: "Bugün bizim düğün günümüz"

İdlib’de gerçekleşen hain saldırıda şehit olan Tekirdağlı askerin ailesi, evlatlarını son yolculuğuna uğurlarken “Bu bizim düğün günümüz” dedi.
Suriye’nin İdlib şehrinde gerçekleşen hain saldırıda 34 askerimiz şehit olurken, şehit olan askerlerden biri de Tekirdağ’ın Saray ilçesinde ikamet eden Uzman Onbaşı Nihat Kara idi. 25 yaşındaki genç askeri son yolculuğuna uğurlamak için Aziziye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit askerin naaşı Aziziye Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze töreninde genç şehidin ailesi ve yakınları göz yaşlarına boğuldu.
Şehit Kara’nın cenaze törenine on binlerce vatandaş katıldı. Kardeşini son yolculuğuna uğurlayan hafız ağabey Suat Kara, ‘’Biz Kur’an kursunda okurken birbirimizle yarışıyorduk. O zamanlar ben onu kendime rakip görmüyordum, kendime güveniyordum. Meğer o benden çok öndeymiş. Bu bizim için çok büyük bir gururdur. Benim kardeşim daha önce yaralandı geldi. İstese durabilirdi fakat o görevine geri döndü. Allah hepinizden razı olsun. Bugün bizim düğün günümüz’’ dedi.
Genç şehidin cenaze törenine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Törende şehit ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Şentop, ‘’Milletimiz ve devletimiz büyüktür. Bu tür acıları devletimize yaşatanlardan en ağır şekilde hesabını soracağız’’ ifadelerini kullandı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Konyalı İdlib şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin İdlib kentinde hava saldırısında şehit olan 33 askerden Konyalı 26 yaşındaki Piyade Teğmen Bayram Olgun son yolculuğuna uğurlandı.
Suriye’nin İdlib kentinde yapılan hava saldırısında şehit düşen 65'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Bayram Olgun’un naaşı dün gece uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Beyhekim Devlet Hastanesinden alınarak defnedilmek üzere merkez Selçuklu ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi'ne götürüldü. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehit Bayram Olgun için Karşıyaka Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, milletvekilleri, askeri yetkililer ve vatandaşların katılımıyla kılınan namazın ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi mahalle mezarlığında dualarla defnedildi.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

Kahramanmaraş, 2. İdlib şehidini de toprağa verdi

Suriye’nin İdlib bölgesinden Rusya ve rejim unsurlarınca yapılan hava saldırısı sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ, memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurladı.
İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan hava saldırısı sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi baba ocağında alınan helalliğin ardından il merkezinde yer alan Ulu Camii'ye getirildi. Cenazede, şehit Akif Akçadağ’ın babası Bekir, annesi Serpil ve kardeşleri yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.
Şehit Akif Akçadağ’nın naaşı ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Orhangazi Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenaze törenine milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...