Tgrt Haber
12 Eylül 2021 00:28

İdlib'deki saldırıda yaralanan asker şehit oldu

Suriye'nin İdlib kentinde 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı terör saldırısında yaralı askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

İdlib'deki saldırıda yaralanan asker şehit oldu
idlib,,asker,,şehit,

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı'nın, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucunda ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı, tedavi gördüğü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

2 ASKER ŞEHİT, 3 ASKER YARALIYDI

Milli Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada İdlib'de arama tarama faaliyeti sonrasında yapılan saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını duyurmuştu. Yaralı askerlerden 2'sinin durumunun iyi olduğu belirtilirken birisi ise ameliyata alınmıştı. Ameliyata alınan askerden akşam saatlerinde acı haber geldi. Sözleşmeli Er Turgay Abacı'nın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...