Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 18:27

İHA’ya bir talip de Çekya’dan

Türkiye’nin savunma sanayiinde gururu olan Türk İHA’larına bir talip daha çıktı. Çekya Savunma Bakan Yardımcısı Reha, Türkiye ile savunma sanayi konusunda iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

İHA’ya bir talip de Çekya’dan
Çekya,iha

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi fuarı Avrupa basınında geniş yankı buldu. Çek medyası düzenlenen fuara geniş yer ayırırken ABD ve Türkiye arasındaki S-400 krizi bahsedildi. Çekya’nın Türkiye ile iş birliğine hazır olduğu belirtilen haberde Çekya Savunma Bakan Yardımcısı Filip Reha’nın “Savunma sanayii konusunda Türkiye ile işbirliğine hazırız. ABD ve Türkiye arasındaki sorunlar bizi ilgilendirmez. Bizi AB ve Çek yasaları ilgilendirir. Eğer Türkiye’nin üreteceği kaliteli ürünlere ihtiyaç duyarsak fizibilite çalışmalarını başlatırız” ifadeleri yer aldı.

İHA’LAR ÇOK SAYIDA ÜLKENİN ENVANTERİNDE 

Türk İHA’larına büyük bir ilgi olduğu belirtilen haberde, İHA’ların özellikle Karabağ, Suriye ve Libya’daki başarıları da hatırlatıldı. Polonya’nın İHA aldığı belirtilen haberde Arnavutluk ve Letonya’nın da resmi olarak ilgi gösterdiğinden bahsedildi. Türkiye Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile röportaja da yer verilen haberde Demir ise, “Çekya şirketleri ile harika ilişkilerimiz var. Ortak teknoloji geliştirme, ortak proje ve yatırımlar konusunda işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...