Tgrt Haber
01 Ocak 2014 13:36

İHH'dan Suriye'ye 5 tır yardım

İHH'dan Suriye'ye 5 tır yardım
İHH İnsani Yardım Vakfınca, Ankara'dan, Suriye'ye ,5 tır, yardım malzemesi gönderildi,

İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, "Yetim ve Suriye" temalı toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye krizi çıktığından beri Ankara'daki Müslümanlara ve dünyaya Suriye'yi anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Bugün itibariyle 5 tırın Suriye'ye yardım malzemesi götüreceğini, İHH'nın kullanılmış eşya göndermediğini  ifade eden Sinan, "Yardım tırıyla 2 bin 500 teneke ayçiçek yağı, 5 kiloluk 2 bin 500 adet şeker, 1 tır un, bin 550 battaniye ve çarşaf gönderilecek. Yine sizlerin getirdiği yağ, şeker ve makarnaları da kamyonlara koyduk" dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yetim olmanın insanın kendi iradesiyle olmadığını, dünyada yaşanan felaketlerin, batı medeniyetinin öldürmeyi geçim kaynağı olarak gören yapısının çocukların yetim kalmasına yol açtığını söyledi. İHH Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Aydın da 2011 Mart ayından itibaren 100 milyon doların üzerinde Suriyeliler için yardım yaptıklarını söyledi.
Toplantının ardından yardım tırları Suriye'ye dualarla uğurlandı. Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi ise Gaziantep'in Nizip ilçesindeki 300 aileye gıda ve temizlik malzemesi ile battaniye yardımında bulundu. Derneğin hazırladığı gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım kolileri ve battaniyeler, ilçe merkezinde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren 300 aileye teslim edildi. Dernek yetkilisi İbrahim Yıldız, Deniz Feneri Derneği olarak Suriye’ye yakın olan Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis'teki Suriyelilere yardım yaptıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...