Tgrt Haber
13 Eylül 2015 16:11

İlçede giriş-çıkışlar tutuldu!

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK’lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı.Saldırının ardından Silvan ilçesinde 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının da ilçe genelinde uygulanması kararlaştırıldı.Silvan’da oturanlar evlerine çekildi, ilçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, araçlarda detaylı aramalar yapılıyor.

İlçede giriş-çıkışlar tutuldu!
diyarbakır,silvan,

Silvan İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait ekipleri, bu sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi’ne giden polis ekiplerine PKK’lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine evinin bolkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı.

Yaralı polis memuru ve evinde yaralanan Hüseyin Yıldız Diyarbakır’daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Saldırıyı düzenleyen PKK’lılar etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde PKK’lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memurunun Ali Öztürk olduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Silvan İlçesi’nde 13.09.2015 günü saat 03.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca Mescitli Mahallesi ve şehrin farklı noktalarında hendek kazma olayları meydana gelmiştir. Hendekleri zırhlı iş makineleriyle kapatmaya çalışan güvenlik güçlerine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Zırhlı iş makinesine roketatarla yapılan saldırıda polis memuru Ali Öztürk şehit olmuş, 1 polis memuru ve 1 vatandaşımız yaralamıştır. Saldırıda yaralan polis memuru ve vatandaşımızın tedavileri kaldırıldıkları hastanede sürmektedir. Saldırganların yakalanmasına yönelik bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi nüfusuna kayıtlı şehit polis memuru Ali Öztürk, evli ve 2 çocuk babası olduğu ifade edildi. Öztürk’ün cenazesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TÜM İLÇEDE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Silvan’da 1 polis memurunun şehit olduğu saldırın ardından Mescit, Tekel ve Konak Mahallesi’nde uygulanan sokağa çıkma yasağı öğleden sonra tüm ilçede uygulanmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağı kararı polis araçları ve camilerden yapılan anonslanla halka duyuruldu.

Silvan’da oturanlar evlerine çekilirken, PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. İlçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, araçlarda detaylı aramalar yapılıyor.

Güvenlik güçleri Silvan Üçyol Mevkii’nde Diyarbakır yönünden gelen araçları durdurup ilçe merkezine gidişlerine izin vermedi.

Şehit polisin Siverek’teki evine ateş düştü

Evli ve 2 çocuk babası polis memuru Ali Öztürk, bu sabah Silvan’da hendeklerin kapatılması için görev yaptığı iş makinesine PKK’lıların düzenlediği saldırıda şehit oldu. Öztürk’ün şehit olduğu haberi, Siverek’in Bağlar Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki annesi Havva Öztürk ile yakınlarına ulaştı. 5 çocuk annesi olan ve oğlunun ölüm haberini alınca fenalaşan Havva Öztürk’e sağlık ekipleri müdahale etti ve evde kontrol altında tutulmaya başlandı. Kara haberin ulaşmasının ardından şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, yakınları da taziyeleri kabul etmeye başladı. Şehit polisin amcası Hamza Öztürk, "Acımız çok büyük. Gencecik evladımız şehit oldu. Maalesef eskilere döndük, inşallah acılı günler son bulur. Artık kimsenin annesi ağlamasın ve bu savaş son bulsun" dedi.

Babası geçen yıl vefat eden şehit polis memurunun cenazesi, yapılacak törenin ardından yakınlarının büyük bölümünün bulunduğu Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’nde toprağa verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...