Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2016 02:29

İlk ihbar İzmir'den geldi

Atalay Filiz’i İstanbul ve Ankara’da işlenen toplam 3 cinayetten arayan polis, dün gelen ihbarla çalışmayı İzmir Buca’da yoğunlaştırdı.

İlk ihbar İzmir'den geldi
izmir, atalay filiz,

Ankara'da 3 yıl önce Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı öldürmekten aranırken, cuma günü Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı (40) öldürdüğü düşünülen Atalay Filiz’in (27) olaydan sonra minibüsle 10 kilometre uzaktaki Pendik Kaynarca’ya gittiği belirlendi. Polis, bölgedeki minibüslerin ve otobüslerin kamera görüntülerini inceledi. Filiz’in cep telefonunun arkadaşına ait olduğu ve bu telefonla Kayıkçı ile 6 ayda 2 kez görüştüğü tespit edildi. Filiz’in diğer görüşmeleri de araştırılıyor.

GÖZLÜKLÜ VE 3 VALİZLİ

Filiz’i Kaynarca’da arayan polis, dün gelen ihbarla çalışmayı İzmir Buca’ya kaydırdı. Filiz olduğu ileri sürülen biri küçük 3 valizli şüpheli, alışveriş yaptığı markette kontörlü telefon sordu. Geçen pazar yaşanan olayda yönlendirildiği kafeteryadaki telefondan günlük ev kiralayanları arayıp pazarlık yaptı. Polis, marketin yanı sıra çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Marketteki görüntülerde gözlüklü görülen şüpheliyi arayan polis, günlük ev kiralayan kişilerin ifadelerine başvurdu.

‘BİR ARKADAŞI VARDI’

ÖLDÜRDÜĞÜ öğretmenin çantasından aldığı 3 bin lira ile kaçan Atalay Filiz’in Tuzla’daki komşularından emekli astsubay  İbrahim Mirahor, bir kişinin daha kaybolduğu iddiasında bulundu. Mirahor, “Yanında 40 yaşlarında bir adam kalıyordu. Bu adamı da en son bir ay önce gördüm” dedi.

Yunan adalarına mı kaçmak istedi

BUCA’daki aramalar aralıksız sürdürülürken polis, 2013 yılındaki cinayetten sonra Yunan adaları üzerinden Avrupaya kaçan Atalay Filiz’in yine aynı yönteme başvuracağı ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Şüphelinin Yunan adalarına kaçmak için insan tacirleriyle bağlantıya geçme olasılığı da değerlendirilirken, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri de bu konuda uyarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...