Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 12:48

FETÖ 15 Temmuz ihanetinde ilk planı Hüber Köşkü için yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın 15 Temmuz darbe girişimine dair bilinmeyenleri anlattı. 'Asırlık Gece' kitabında ihaneti anlatan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi planının iki kez değiştiğini söyledi: İlk hedef Huber Köşkü'ydü...

FETÖ 15 Temmuz ihanetinde ilk planı Hüber Köşkü için yaptı
15 temmuz darbe,recep tayyip Erdoğan,suikast,kontrollü darbe

15 Temmuz darbe girişimi 5 yıl önce bir karabasan gibi Türkiye’nin üzerine çökmek üzereydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüzbinlerce insanın sokaklara dökülmesi, kamu görevlerinin devletten ve milletten yana tavrı darbe girişimini önledi. Ancak yüzlerce insan şehit oldu ve binlerce kişi yaralandı. Türkiye’nin günlerce meydanları boş bırakmadığı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın, 15 Temmuz darbe girişimini “Asırlık Gece” kitabında anlattı. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programında soruları cevaplayan Hüseyin Aydın, 15 Temmuz darbe gecesine dair bilinmeyenleri anlattı. 

“KONTROLLÜ DARBE” ÖRGÜTÜN MUTFAĞINDA ÜRETİLDİ

Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” söylemini şöyle yorumladı:

“Bu söylem, örgütün mutfağında üretilmişti. Çünkü 15 Temmuzda ortaya çıkan tablo, örgütün uzun yıllardır algı ve propagandayla topluma kabul ettirmeye çalıştıkları yüzlerinin çok farklı olduğunu gösteren bir tabloydu. Bu algının yerle bir olması, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada faaliyetlerini sekteye uğraması anlamına geliyordu. Doğal olarak örgüt can havliyle bu senaryoyu ortaya attı, kendilerini aklamaya çalıştılar. Örgütler sadece işlediği suçu inkar etmez aynı zamanda ona bir fail de bulurlar. Kontrollü darbe ifadesi sadece kendini aklama değil ayrıca suça fail bulma girişimidir.” 

FETÖ 15 Temmuz ihanetinde ilk planı Hüber Köşkü için yaptı

CUMHURBAŞKANININ O GECEKİ HİZMETİ BİLE YETER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devlet ve millet tarafından bertaraf edilen tehlikenin çok büyük bir tehlike olduğunu hatırlatan Aydın, “Cumhurbaşkanımızın 20 yılda yaptığı hizmeti bir kenar bırakalım sadece o gece yaptığı hizmet, demokratik hukuk devletinin korunmasına ve bugün bağımsız ve özgürce yaşıyor olmamıza katkısı büyüktür. Bunu böyle kabul ettiğinizde hangi siyasi partiden olursanız olun Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir vefa duygusu duyarısınız” dedi. 

HALK DİRENİŞİNİ BEKLEMİYORLARDI

Örgütün darbeye hazırlık toplantılarında bir önceki darbeler üzerinden bir okuma yaptığına dikkat çeken Aydın, “Daha önceki darbelerde bir halk direnişi yok. Dolayısıyla halk direnişine karşı esaslı bir planlamaları da yok. Halkın direnişi onları için fazlasınca asimetrik bir gelişmeydi. Onların kimyasını ve motivasyonunu derinden etkiledi” diye konuştu. Darbeyi önlemede başta Cumhurbaşkanımızın çağrısı olmak üzere sivillerin, emniyet mensuplarının ve kamu görevlerinin yardımının darbeyi önlemede çok büyük bir katkısı olduğunu kaydeden Aydın, “Örgüt halkın darbeyi önlemede önemli bir etkisi olacağını gördü. Onlara direnen kim varsa konumu, yetkisi, yaşı, cinsiyeti hiç önemli değil, üstüne ateş açtılar. Aslında halka karşı acımasız davranmaları örgütün tavrının bir yansımasıdır” diye konuştu. 

FETÖ 15 Temmuz ihanetinde ilk planı Hüber Köşkü için yaptı

1 NUMARALAR KİM? 

Aydın, darbe girişimin 1 numarasının Fethullah Gülen olduğunu vurgulayarak “O gece sevk ve idare edenler arasında sivil imamlar vardı. Konumu ve rütbesi ne olursa olsun bunlar asker sanıkların üzerindeler. Dolayısıyla sivil imamları da kabul edersek 1 numara Adli Öksüz’dür. Asker sanıklar içindeki 1 numara eski tuğgeneral Mehmet Partigöç’tür. Askerleri idare ve sevk eden bir lider konumundadır” şeklinde konuştu. Darbe girişiminin zamanlamasına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Aydın, “Örgütün, MİT Başkanı Hakan Fidan Genelkurmay Karargahı’ndan ayrılmadan önce darbe girişimini öne çekme kararı verdiğini düşünüyorum” dedi. 

MEHMET DİŞLİ’NİN ÇANTASINDA NE VARDI? 

Aydın, Tümgeneral Mehmet Dişli’nin görevinin dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ikna etmek ve darbeyi tebliğ etmek olduğunu belirtti. Darbenin erkene alınmasından hemen sonra Mehmet Dişli’nin Genelkurmay Karargahı’ndan çıkıp evine gittiğine dikkat çeken Aydın, “Dişli’nin bir çanta ile geri döndüğünü görüyoruz. Darbe sürecindeki tebliğ ederken kullanacağı evrakları almak için gitti muhtemelen” dedi. 

İLK SUİKAST PLANI HUBER KÖŞKÜ İÇİN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılacak olan suikastı anlamak için öncesindeki hazırlıklara bakılması gerektiğini belirten Aydın şöyle konuştu:

“Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in suikast girişiminin planlayıcılarından biri ve organizasyon lideri olduğuna ilişkin bir tereddüt yok. Yapılan ilk hazırlıklarda Cumhurbaşkanının Huber Köşkü’nde olacağı varsayılmış ve buna göre bir hazırlık yapılmış. Cumhurbaşkanının tatil planları tüm hazırlıkları değiştiriyor. İlk hazırlığa göre daha fazla asker katılacağı planlanıyor. Cumhurbaşkanına yönelik suikast Akıncı Üssünden yönetiliyor.”

IRAK VE SURİYE’DEN DAHA KÖTÜ OLACAKTIK

Aydın, darbe girişinin başarılı olması durumunda bugünkü sınırlara sahip bir ülke ve bir devlet olmayacağını söyledi. 100 yıldır bölgede kötü emellerin gerçekleştirilmesine yönelik pek çok girişim olduğuna dikkat çeken Aydın, “15 Temmuz darbe girişimi 100 yıldır bölgemizde yaşanan dinamiklerden bağımsız değil. Maalesef Türkiye, milleti ve devletiyle bir bütün yapıda varlığını sürdüren bir ülke olmayacaktı. Pek çok proje yarıda kalacaktı. Suriye’de ve Irak’ta yaşanan olaylardan çok daha vahim olaylar yaşayacaktık” tespitinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...