Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 06:30

Peygamber Efendimiz ve ailesine hakaret skandalı

Fırat Kalkanı bölgesindeki Cerablus, El Bab ve Kubbesin ilköğretim okullarında okutulan bir kitapta, Peygamber efendimiz ile ailesine hakaret içeren tasvirlere yer verildi. İstişraf Derneği’nin dağıttığı büyük tepki çeken skandal kitaplar yakılarak imha edildi.

Peygamber Efendimiz ve ailesine hakaret skandalı
gazreti muhammed,peygamer,kitap

Fırat Kalkanı sınırları dahilindeki Cerablus, El Bab ve Kubbesin bölge ilköğretim okullarında okutulan kitaplarda Peygamber efendimize ait tasvirlere yer verildi. Hazreti Hatice validemizin tesettürsüz, Peygamber efendimizin kot pantolonlu tasviri bölge sakinlerinde büyük infiale sebep oldu.

SKANDAL, CERABLUS’TA İNFİALE YOL AÇTI

Türkiye Gazetesi'nden Yılmaz Bilgen'in haberine göre, İstişrak Derneği tarafından dağıtılan ve bölge genelinde okutulan kitapların denetlenmeden çocuklara ulaştırıldığı belirtildi. Olayın bir numaralı sorumlusunun İmededdin Reşit isimli Suriyeli olduğu, ikinci isim olarak da Yusuf Öztürk imzasının yer aldığı öğrenildi. Hazreti Fatıma validemizin çocukken okul servisi ile eve dönüşü ve ev içerisinde farklı görsellerinin kullanıldığı kitap içeriğinde Peygamber efendimizin yüzü de tasvir ediliyor. Cerablus sakinlerinden Halid Ebu Firas, gazetemize yaptığı açıklamada çocuklarımızın zihni en kutsal değerimiz olan Peygamber efendimiz üzerinden ifsad ediliyor. Bölge halkı bu olaya büyük tepki gösterdi. Hepimiz kitapları toplayıp şehir meydanlarında yaktık" dedi.

Gazeteye konuşan Cerablus Yerel Meclis Başkanı Muhammed Muhammed de olaya ilişkin tahkikatın başladığını ve bu durumun büyük üzüntüye yol açtığını söyledi. Yerel Meclis Başkanı, Peygamber efendimiz ve ailesinin çocuklara böyle tanıtılamayacağını, halkın bu konudaki hassasiyetinin de normal olduğunu söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...