Tgrt Haber
19 Nisan 2019 03:37

İmamoğlu 5 kişiye veri tabanı kopyalama yetkisi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yayınladığı genelgede iki müfettişi ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının bütün elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi.

İmamoğlu 5 kişiye veri tabanı kopyalama yetkisi verdi
imamoğlu,gizli bilgileri kopyalama talimatı,gizli bilgiler,devlet bilgileri

Üst düzey bir devlet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yayınladığı genelgede hiçbir ihbar veya şikayet bulunmadığı halde, müfettişleri ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında MİT ve Cumhurbaşkanlığına ait mahrem bilgilerle birlikte, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi.

DEVLET GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR
Üst düzey devlet yetkilisi, yayınlanan skandal genelge ile ilgili şu açıklamaları yaptı: Zaten Sayıştay denetiminden geçen bütün iş ve işlemlerin kayıtlı olduğu veri tabanını kurum dışından kim olduğu belli olmayan, güvenlik soruşturmasından geçmemiş kişilere kopyalatma talimatı veren İmamoğlu, ilk günden devlet güvenliğini tehdit etmeye başladı. Verilerin güvenliği prensibini delen usulsüz genelgeye “İki kurum müfettişi” kılıfını uydurarak, amacı açık talimatı yasallaştırma çabasında olduğu net görülüyor. İnceleme araştırmanın ötesinde “kopyalama” talimatı vermesi de İmamoğlu’nun ne kadar kötü niyetli bir plan yaptığını gösteriyor. Salt mazbata nedeniyle başkan sayılsa da, seçimin iptali başvurusu YSK’nın gündemindeyken, tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla kişisel, siyasal ve hatta ticari amaç güttüğü anlaşılmaktadır. İmamoğlu’nun “dışarıdan” veri tabanı inceleme-kopyalama hizmeti almayı planladığı kişileri, engelle karşılaşması durumunda kendi danışmanı olarak işe alma yöntemini de seçenekler arasında tuttuğu konuşuluyor. Bu nedenle, kötü niyetli kullanıma çok açık yetkilendirme yazısı, kopyalama yönünden açıkça kanuna aykırıdır. Görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır.

İmamoğlu 5 kişiye veri tabanı kopyalama yetkisi verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...