Tgrt Haber
12 Haziran 2015 13:00

İmralı heyetinden çözüm süreci açıklaması

Sırrı Süreyya Önder, 'Heyet adaya gittiği gün Öcalan silahsızlanma çağrısı yapar'

İmralı heyetinden çözüm süreci açıklaması
imralı, heyet, çözüm süreci,

Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ve Pervin Buldan, Meclis'te çözüm sürecinin bulunduğu noktaya ilişkin basın açıklaması yaptılar.Sırrı Süreyya Önder yaklaşık 2 ay önce sürecin dondurulduğunu ve bir an önce kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirtti.İmralı Heyeti, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı'na İmralı'ya gitmek için bir başvuru yapmıştı. Ki heyet, son olarak 5 Nisan'da İmralı Adası'na gitmiş, Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

Sırrı Süreyya Önder, yeni bir başvuru yaptıklarını ve bir an önce bu başvuruya yanıt verilerek İmralı'ya gitmeleri gerektiğini belirtti.

Önder, süreç için "Bu bizim milli meselemizdir, bundan daha kıymetli daha büyük bir meselemiz yoktur" ifadelerini kullandı. Süreç dondurulmadan önce belli konularda mutabakata varıldığını söyleyen Önder, o noktalardan birisinin de izleme heyeti olduğunu belirtti. 

Önder, Öcalan'ın İzlemeye Heyeti'nin İmralı Adası'na gittiği gün kongre için Kandil'e çağrıda bulunacağını ve talimat vereceğini ifade etti. Önder, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin yüzde 13'lük oy oranının kalıcı ateşkesin bir teminatı olduğunu ancak bu çağrının Öcalan'dan geleceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...