Tgrt Haber
19 Kasım 2021 09:25

İmran Kılıç kimdir, kaç yaşında öldü? Koronavirüsten hayatını kaybeden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili kimdir?

"İmran Kılıç kimdir, neden vefat etti, kaç yaşında öldü?" soruları gündemde yerini aldı. AK Parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç, koronavirüs sebebiyle, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Kılıç için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok siyaset insanı başsağlığı mesajı yayınladı. İşte, İmran Kılıç'ın hayatı...

İmran Kılıç kimdir, kaç yaşında öldü? Koronavirüsten hayatını kaybeden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili kimdir?
imran kılıç,tbmm,milletvekili,koronavirüs,taziye

İmran Kılıç'ın tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybettiği haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı. Kılıç'ın vefat haberinin ardından cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok siyasi isim taziye mesajı yayınladı. Peki, İmran Kılıç nereliydi ve kaç yaşındaydı, kaç yıldır siyasetin içindeydi? İmran Kılıç'ın hayatı...

İMRAN KILIÇ'IN VEFAT HABERİNİ BAKAN KOCA PAYLAŞTI

Fahrettin Koca, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç'ın vefat haberini "Kahramanmaraş milletvekili, ilim ve irfan adamı değerli ağabeyimiz İmran Kılıç, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde hayata veda etti. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına ve Kahramanmaraş halkına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." diyerek verdi. Bakan Koca'nın ardından onlarca taziye mesajı peş peşe geldi. 

İMRAN KILIÇ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

1957 yılında Kahramanmaraş'ta doğan İmran Kılıç, Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini bitirdikten sona yüksek lisans eğitimini de aynı fakültede tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki il müftülüğü ve ilçelerde müftülük görevlerinde bulunan Kılıç, 26. ve 27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili seçildi ve ayrıca TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği yaptı. 18 Kasım 2021 itibariyle ise koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

İyi düzeyde Arapça bilen ve evli, 3 çocuk babası İmran Kılıç, 64 yaşında hayatını kaybetti. İmran Kılıç koronavirüse yakalanmadan önce de uzun süredir çeşitli hastalıklarla mücadele ediyordu.

İmran Kılıç kimdir, kaç yaşında öldü? Koronavirüsten hayatını kaybeden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili kimdir?

 

İMRAN KILIÇ İÇİN TAZİYE YAYINLAYAN SİYASİ İSİMLER VE MESAJLARI

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "26'ncı ve 27'nci Dönem Kahramanmaraş Milletvekilimiz, ömrünü ilme, irfana ve millete hizmete adamış yol arkadaşımız Sayın İmran Kılıç Beyefendi'nin vefatından derin üzüntü duydum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini sosyal medya hesabından paylaştı.
  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden çok değerli yol arkadaşımız, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." diyerek taziye mesajını yayınladı. 
  • Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, paylaşımında, "Kahramanmaraş Milletvekilimiz, değerli ağabeyimiz İmran Kılıç Hocamızın vefat haberini büyük bir teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin. Başımız sağ olsun." dedi.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "AK Parti Kahramanmaraş milletvekilimiz, dava ve yol arkadaşımız İmran Kılıç'ın vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun." diyerek üzüntüsünü paylaştı. 
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, " Kahramanmaraş Milletvekilimiz sayın İmran Kılıç'ın vefatı hepimizi derinden üzdü. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." paylaşımında bulundu.
  • AK Parti'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Hayatını kaybeden Kahramanmaraş Milletvekilimiz İmran Kılıç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileriz." denildi.
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz İmran Kılıç'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. İmran ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabb'im mekânını cennet makamını ali eylesin." diyerek taziye mesajını yayınladı.
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Kahramanmaraş Milletvekilimiz sayın İmran Kılıç Beyefendi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhum İmran Bey'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, teşkilatımız ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı ali olsun inşallah."
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Kahramanmaraş halkına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." 
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." 
  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "Tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğim Kahramanmaraş Milletvekili değerli dostum İmran Kılıç Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere, tüm yakınlarına ve AK Parti camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun." 
  • AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Kahramanmaraş Milletvekili, kıymetli arkadaşımız İmran Kılıç'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.
  • AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: "Kahramanmaraş Milletvekilimiz İmran Kılıç'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." 
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Çok üzgünüz. Kahramanmaraş Milletvekilimiz İmran Kılıç tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun."
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Kahramanmaraş Milletvekili sayın İmran Kılıç'ın vefat haberinden derin bir üzüntü duydum. Sayın Kılıç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun." 
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç Bey, dar-ı bekaya yürüdü. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun, makamı âli olsun."
  • CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, herkesin çok üzgün olduğunu ifade ederek, İmran Kılıç'ın, Meclis'e en düzenli gelen, oturduğu yer hiç değişmeyen, İçtüzüğün tanıdığı imkanlarla kendi görüşlerini ve özellikle önemsediği günleri, yıl dönümlerini kaçırmadan söz haklarını kullanan bir milletvekili olduğunu; Kılıç'ı, ilk aşısının ardından alerjik reaksiyon nedeniyle tedavi gördüğü Şehir Hastanesi'nde CHP Grubu adına ziyaret ettiğini anlattı.
  • HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: "Çok üzgünüm. Korona can almaya devam ediyor. Kovid-19 belası, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her gün insanlarımızın toprağa düşmesine sebep oluyor. Umarım en kısa zamanda bu hastalıkla bütün dünya gibi biz de baş edebiliriz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. AK Parti camiasına da özellikle başsağlığı, sabır diliyorum, acılarını paylaşıyorum. Acı hepimizindir, sonuçta TBMM'den bir milletvekilimizin vefatı söz konusu." 
  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu: "Çok gergin atmosferde tartışırken bile Kılıç'ın bir dakikalık söz alışı, TBMM'nin tansiyonunu aşağıya çeker ve atmosferini değiştirirdi. TBMM'de bulunan herkesin başı sağ olsun. AK Parti camiasına da başsağlığı diliyorum. Her şeyden önemlisi ailesine sabrı cemil, kalanlara uzun ömür ve selamet nasip etsin. Acımız ortaktır, yürekten paylaşıyoruz. Kabri nur, ruhu şad ve mekanı cennet olsun." 
  • AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş: "Başımız sağ olsun. Cenabıhak, rahmetini bol, makamını cennet eylesin." 
  • TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş: "Her nefis, her can, her an ölümü tadıcıdır gerçeği sadece yaşamını kaybedenle ilgili değil, buna şehadet edenlerle ilgili bir mesajdır. Suskun ama hakikatin hakikati diye tanımlayacağımız şey ölümdür. Sessizdir ama gerçeğin ta kendisidir. Bugün o gerçek burada, aramızda tecelli etti. Cenabı Allah geride kalanlara dert, keder vermesin. Bu mevcut beladan halas olmayı, ülkemizi ve insanlığı da bu vebadan kurtarmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun." 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...