Tgrt Haber
08 Aralık 2014 17:18

İnançer'in ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan, İnançer'in Meclis'teki açıklamalarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

İnançer'in ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu
tbmm, inançer, suç,

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ömer Tuğrul İnançer'in, 5 Aralık 2014'te TBMM'de konuşmacı olarak katıldığı "Hz. Mevlana'yı Anlamak" konulu konferansın ses ve görüntü kayıtlarının incelendiği belirtildi. İnceleme sonucunda basına yansıyan ve hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün olmayan yakışıksız ifadelerin, yüce Meclis çatısı altında söylendiğinin tespit edildiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Konuyla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış olup ayrıca İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi ile İnsan Kaynakları Başkanı Liman Peker görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Konferanstaki ifadelerle ilgili olarak da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...