Tgrt Haber
04 Nisan 2015 05:42

İngiliz ajan Alman BND'nin kuryesi çıktı

İstanbul Okmeydanı'nda DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan İngiliz pasaportu taşıyan şüpheli Kacnyski Alman istihbarat örgütü BND ile bağlantılı çıktı.

İngiliz ajan Alman BND'nin kuryesi çıktı
savcıkiraz, mehmet selim kiraz, dhkpc, ajan,

İstanbul Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında İdil Kültür Merkezi'nde gözaltına alınan Polonya asıllı Almanya doğumlu İngiliz pasaportu taşıyan şüpheli Stephan Shak Kacnyski (52) Alman istihbarat örgütü BND'yle bağlantılı çıktı. Kacnyski, örgütün Avrupa yöneticileri ile Türkiye yöneticileri arasında bilgi akışını sağlayan kurye. Süreç, Kacnyski'nin (52) gözaltına alınmasıyla başladı. Serbest gazeteci olduğu iddia eden Kacnyski, BND ile bağlantılı çıktı. İddiaya göre; BND bünyesinde bulunan Kacnyski, terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticileri ile örgütün Türkiye ayağındaki yöneticileri arasında bilgi akışını sağlıyordu. Taraflar arasında talimatları ileten bir kuryeydi.Bir hafta kadar önce Türkiye'ye giriş yaptı. Seçim öncesi Türkiye'deki istikrarı bozmak ve ülkenin kaosa sürüklenmesi için yapılan planları ve talimatları örgüt yöneticilerine iletti. Bunun üzerine terör örgütü düğmeye bastı.

TALİMAT AVRUPA'DAN
Türkiye'ye ilk olarak 2006'da gelen Kacnyski, bu yıl Türkiye'ye 2 kez girdi. 2007, 2009, 2011 üç kez, 2014'te ise karayolu ile sınırdan 2 kez geçmek suretiyle 2 kez Türkiye'ye geldi. 2015'te Türkiye'ye ilk gelişinde örgüt elemanları ile birlikte Nevşehir'de tatile gittiler. Elemanlarla istişarede bulundu ve talimatları aktardı. Son olarak ise Yunanistan'da örgüt yöneticileri ile saldırı eylem planlarını görüştü. Oradan da yola çıkarak bir hafta önce Türkiye'ye girdi. Kacnyski ayrıca Almanya, Yunanistan, Belçika ve Türkiye'de terör örgütü üyelerinin görülen mahkemelerine katılarak süreçleri yakından takip etti. Örgütün konferanslarında aktif rol aldı. Bu kapsamda DHKP-C'nin, Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden gelen talimatla, Türkiye'deki istikrarı bozmak ve kaos ortamı oluşturarak seçimi yaptırmamak için terör saldırıları düzenlediği ve harekete geçtiği belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...