Tgrt Haber
09 Haziran 2021 12:08

İngiliz ve Hollanda savaş gemileri Boğaz'a demirledi

İngiliz ve Hollanda donamasına ait savaş gemileri Sarayburnu’na demirledi. Savaş gemilerinde küre şeklinde olan radar sistemleri de oldukça dikkat çekti.

İngiliz ve Hollanda savaş gemileri Boğaz'a demirledi
Hollanda savaş gemisi,,İngiliz savaş gemisi,,Sarayburnu,

Sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde İstanbul Boğazı’na gelen “HMS Defender” isimli İngiliz savaş gemisi ile Hollanda donanmasına ait F805 borda numaralı savaş gemileri Sarayburnu Limanı'na demirledi. Gemilerin bir süre burada kalacağı öğrenildi.

SARAYBURNU'NA DEMİRLEDİLER

İngiliz Kraliyet Donanması'na ait D36 borda numaralı HMS Defender isimli savaş gemisi ve Hollanda donanmasına ait F805 borda numaralı savaş gemileri sabah saatlerinde Marmara Denizi’nden İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Gemilere Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na ait bot eşlik etti. Sarayburnu Limanı’na demirleyen gemiler görüntülendi. Görüntülerde, küre şeklinde olan radar sitemleri de oldukça dikkat çekti.

İngiliz ve Hollanda savaş gemileri Boğaz'a demirledi

RUSYA - UKRAYNA KRİZİ

Ukrayna ve Rusya sınırına başlayan ve küresek ölçekte diplomasi krizine neden olan askeri tırmanış döneminde çok sayıda NATO gemisi Boğaz'dan geçerek Karadeniz'e açılmıştı. Krizde tansiyonun düşmesiyle gemiler yeniden Boğaz'dan geçerek Akdeniz'e açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...